Atatürk'ün Hacıbektaş'a Gelişinin 93. Yıl Dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Hacıbektaş ilçesine ilk gelişinin 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

Ulu Önder Atatürk'ün Hacıbektaş'a teşriflerinin 93. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutan Vekili Yarbay Bekir Uzun, Hacıbektaş Kaymakamı Bedrettin Özmen ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk koşusuna katılan atletler, taşıdıkları Türk bayrağını, Vali Savaş'a teslim etti. Öperek bayrağı teslim alan Vali Savaş da ''Bağımsızlığımızın sembolü olan, Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği bu bayrağı gençlerden ben geçici olarak emanet alıyorum. Tabi bu, kendilerine Atatürk'ün emaneti'' dedi.

Atatürk Evi'nin ziyaret edilmesinin ardından Hacıbektaş Kültür Sanat Merkezi'nde devam eden törende konuşan Vali Savaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sürecinde Anadolu ziyaretleri gerçekleştirmesinin, toplumsal birlik ve bütünlüğün sağlanmasına önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Atatürk'ün o süreçte Hacıbektaş'ı ziyaret etmesinin Nevşehir adına övünç kaynağı olduğunu belirten Savaş, ''Bağımsız bir ülkede yaşamanın gururunu, onurunu yaşıyoruz. Çevremizdeki ülkelere baktığımızda görüyoruz ki, hala oralarda huzur ortamı yok. Ama bizim ülkemizde insanlar çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmış, müreffeh içinde yaşıyor. Bunu da Atatürk ve şehitlerimize borçluyuz'' dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin bir tesadüf olmadığını vurgulayarak, yeni kurulacak devletin yönetim şeklini ilk defa buradaki Alevi Bektaşi önderleriyle paylaştığını söyledi.

Konuşmaların ardından Kültür Bakanlığı Hacıbektaş semah ekibi gösteri sundu.

Muhabir: Murat Asil / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA