Araban'daki Tarihi Septimus Severus Köprüsü Azgın Sel Sularına Direniyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde bulunan tarihi Septimus Severus Köprüsü, ayakta kalabilmek için azgın sel sularına direniyor.

Araban'daki Tarihi Septimus Severus Köprüsü Azgın Sel Sularına Direniyor
Gümüşpınar Köyü Muhtarı İbrahim Özkan, Araban ilçesine bağlı Gümüşpınar köyü sınırları içerisinden geçen Sıtmapınar Çayı üzerindeki Roma döneminde kalma tarihi Septimus Severus Köprüsü'nün, uzun yıllardan beri koruma altına alınıp kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Özkan, 7 günden beri ilçeye aralıklarla yağan sağanak yağışlar ve iki gün önce de yağan karın erimesiyle meydana gelen azgın sel sularının içinde kalarak ayakta kalma mücadelesi veren tarihi köprünün 5 gözünden geriye kalan 1 gözünü de sel sularının yıkacağı korkusu içerisinde olduğunu dile getirdi. Bölge halkı tarafından ‘Kırık Köprü’ olarak da bilinen tarihi Septimus Severus Köprüsü'nün asırlardan beri tüm dış tahriplere direnerek ayakta durmayı başardığını belirten Özkan, "Tarihi köprünün 5 gözünün 4 gözü zaten geçen zaman içerisinde yıkılmış. Günümüze kadar sağlam kalan 1 tek gözünü de azgın sel sularının alacağı korkusunu taşıyoruz. Tarihi köprümüzün biran önce koruma altına alınıp restorasyon çalışmasının başlatılarak, tarih turizmine kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA