Vali Balkanlıoğlu, Karahisar İşitme Engelliler Ortaokulu'nu Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karahisar İşitme Engelliler Orta Okulu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, beraberinde, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile Karahisar İşitme Engelliler Orta Okulu'nu giderek, okul müdürü Ramazan Çakıcı'dan bilgi aldı.

Öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Balkanlıoğlu, toplumun engelli vatandaşlara yardımcı olması gerektiğini belirterek, eğitimin önemine değindi. Birçok engellinin eğitimle, başkasına daha az ihtiyaç duyarak hayatını devam ettirebileceğini, toplumla daha uyumlu, kendini daha iyi ifade eden bir duruma kavuşabileceğini söyledi.

Okulda bazı aksaklıklar bulunduğunu tespit ettiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

''Bu okullarda Türkiye çapında bir standardın olmayışı, eğitim müfredatının kesin ve net bir şekilde belirlenmemesi, okuldan okula, kişiden kişiye ve öğretmenden öğretmene bilgi aktarım yollarının ve dilinin değişmesinin yanında, okul öğretmenlerini ve yöneticilerinin engellilerin eğitilmesinde 'özel bir eğitim' almadıklarını gördüm. Herhangi bir okuldan gelen öğretmenler buralarda başarılı eğitim veremezler. Bu aksaklıkları üst mercilerde de dile getireceğim. Ancak Her Şeye Rağmen burada görev yapan öğretmenler, elindeki imkanlarla en iyiyi yakalamaya çalışarak, veliler ve öğrencilerin ümidini boşa çıkarmamalı. Onları eğitmek ve topluma kazandırmak bizlerin üzerine vebaldır. Her an bizlerde potansiyel engellileriz. Bizler de bir gün engelli olabileceğimizi bilerek engelli vatandaşlarımıza çok iyi davranmalı, onların daha iyi ortamlarda olmalarını sağlamalıyız. Öğretmenlerimizden kendilerini geliştirerek, engelli öğrencilerinizi vatana ve millette yararlı bireyler olarak yetiştirmelerini istiyorum.''

Sınıfları ziyaret ederek, işaret dilini kullanan öğretmenlerin aracılığıyla öğrencilerle konuşan Vali Balkanlıoğlu, daha sonra okuldaki yemekhaneyi de inceledi.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA