Bakan Günay: Sadece İyi Bir Sanatçıyı Değil, Eski Bir Dostumu Kaybettim

Karadeniz müziğinin unutulmaz ismi Kamil Sönmez'i son yolculuğuna sanat dünyasının ünlü isimleri, Bakanlar ve vatandaşlar uğurladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sadece bir sanatçıyı değil, eski bir arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Halk müziği sanatçısı Belkıs Akkale ise Sönmez'in mesleki ve insani olarak çok özel bir yeri olduğunu söyledi.

Üsküdar Şakirin Camii'nin avlusunu dolduran yüzlerce seveni Kamil Sönmez için dua etti. El kaldırıp dua edenler Sönmez'in tabutuna Son kez dokundu. Kamil Sönmez'in eşi Nurgül Sönmez, gözyaşları arasında hem sakin olmaya çalıştı hem de taziye dileklerini kabul etti. Oğlu ile birlikte tabutun başında bekleyen Nurgül Sönmez, sanatçılarla da yakından ilgilendi. Sönmez, Ordusporluluğu ile de biliniyordu. Bu yüzden de tabutunun üzerine Orduspor forması örtüldü. Tabutun başında bekleyen Sönmez ailesini teselli için gelenler arasında sanatçılar, siyasetçiler oyuncular ve vatandaşlar vardı. Cenazeye katılan ve görüşü sorulan sanatçı ve siyasiler görüşlerini şöyle açıkladı:Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: "Kadir İnanır, Kamil Sönmez, Ümit Tokcan biz bu isimlerle bir arada büyüdük. Aramızdaki dostluk ilişkileri çok derindi. Bu saydığım isimlerden hiç biri bir tek gün bile birbirini kırmadı. Bugün sadece Türkiye'nin önemli bir sanatçısını değil, aynı zamanda eski bir arkadaşımı kaybediyorum. Bütün sevenleri ve ailesine sabır diliyorum. Erken kaybettiğimiz düşünüyorum "Selahattin Alpay: "Otantik halk müziğimizin direklerinden biri daha gitti. Başımız sağolsun. Milletimizin ve kültürümüzün başı sağolsun."Orhan Gencebay: "Onu güler yüzüyle hatırlayacağız. O her zaman yüksek moralli haliyle hatırlıyorum. Birbirimizi çok severdik, çok iyi bir insan iyi bir sanatçı. Çok iyi bir dosttu. Kamil kardeşim de güler yüzü ve yüksek moraliyle onu hep böyle hatırlayacağız. Kısmeti buymuş. Yaradan öyle istedi"Belkıs Akkale: "Gözyaşlarımızı içimize akıtacağız ama onun layık olduğu cümleleri de kuracağız. Kamil Sönmez hem mesleki hem insani açıdan büyük bir değerdi. İnsanlara çok örnek olacak özel bir insandı. Onun için bu kadar yandık zaten. Allah'tan rahmet diliyorum"