İlçe Halk Eğitim Merkezi Saz Kursuna Döndü

Cengiz Güney - Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde saz kursu açılmayınca av malzemeleri satan işletmeci, iş yerini adeta saz kursuna dönüştürdü.

Kursiyerlere saz kursu veren Tamer Tiryakioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceki yıllarda İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde saz kursları verdiğini kaydetti.

Bu yılda talep olması nedeniyle sözlü olarak Halk Eğitim Merkezi'nden saz kursu açılmasını talep ettiklerini ifade eden Tiryakioğlu, şöyle konuştu:

''Talebimize olumlu bir cevap alamadık. Biz de alternatif çözüm olarak aynı zamanda kursiyerimiz olan Yüksel Şan'ın iş yerinde kurs veriyoruz. Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde daha kapsamlı bir kurs vermek isterdik. Hafta içi her gün, 12 kursiyerimiz saat 20.00-22.00'da av malzemeleri satan iş yerinde kurs alıyor.''

İş yeri sahibi Yüksel Şan da saz çalmayı öğrenme isteğini arkadaşlarıyla paylaştığını belirterek, bunun üzerine ilçe halkından da talep geldiğini anlattı.

İlçedeki gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için bir kurs açılmasını İlçe Halk Eğitim Merkezi yetkililerine sözlü olarak bildirdiklerini vurgulayan Şan, ''Olumlu bir cevap alamayınca biz de kendi imkanlarımızı değerlendirerek saz kursunu iş yerimde açtım. Bizlerden hiçbir talepte bulunmayan ve emeklerini esirgemeyen Tamer Tiryakioğlu'na teşekkür ediyoruz'' dedi.

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA