Bakan Suat Kılıç: Mazlumların Yanında Olmamızı Vatandaş Benimsiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, herkesin bana ne dediği bir ortamda dört elle mazlumların yardımına koşmak gerektiğini belirterek, "Bizim, canla başla ahı olanın derdine derman olmaya çabalamamız lazım.

Bedeli ne olursa olsun bizim kardeş coğrafyalara kayıtsız kalmamız beklenemez. Sokağa çıktığımızda gördüğümüz ilgi ve alakanın bir nedeni de budur." dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, 'Genişletilmiş İl Divan Danışma Kurulu Toplantısı' Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımı ile yapıldı. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Bakan Kılıç konuşmasına, hükümetin dış politikasını eleştirenlere cevap vererek başladı.

Medyada ağır bir dille eleştiriler yapıldığını ve 'Yunanistan, Portekiz, İtalya, İspanya ekonomik krizde, İngiltere bile memur ve emekli maaşlarında eksiltmeye gidiyor. Dünyada bu kadar derin ekonomik krizler varken biz niye Gazze, Filistin, Myanmar ile meşgul oluyoruz. Bırakalım ekonomimize bakalım. Bize ne Suriye’nin sorunlarından' diyenler olduğunu belirten Bakan Kılıç, söz konusu yerlerdeki iç savaş görüntülerinin gözlerin önünde cereyan ettiğini, Müslümanların gövdelerinin parçalandığı bir durumda, duyarsız kalmalarının kabul edilebilir bir durum olmayacağını kaydetti.

Bedelinin ekonomik ve dış politika olarak ne olacağını umursamadıklarını ifade eden Bakan Kılıç, “Herkesin eyyamcılık yaptığı, bana ne dediği bir ortamda, bizim, dört elle mazlumların yardımına koşmamız lazım. Bizim, canla başla ahı olanın derdine derman olmaya çabalamamız lazım. Bedeli ne olursa olsun, bizim kardeş coğrafyalara kayıtsız kalmamız beklenemez. Sokağa çıktığımızda gördüğümüz ilgi ve alakanın bir nedeni de budur. O şefkat, merhamet, o insan hakları kaygısı ve içimizdeki günden güne büyüyen mazlumun yardımına koşma çabası, vatandaşımızda büyük bir karşılık buluyor. Vatandaşımız da her yerde tebessümü yüzünden eksik etmeyen halkı ile birlikte halkıyla çalışan halkına yüz çevirmeyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a, Türkiye’nin her yerinden günden güne büyüyen sevgi geliyor. Bu eser ve çabalar, gayesine amacına kolay kolay ulaşmadı.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, partiye en çok üye kazandıran ilçe başkanlarına plaket verildi.

Toplantıya; AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, bölge milletvekilleri Ahmet Yeni ve Çağatay Kılıç ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının sonraki bölümü basına kapalı yapıldı.