AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti İl Başkanlığı'nda 'İl Danışma Meclis Toplantısı' düzenlendi.

Toplantıda konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile yaptıkları bakan ziyaretlerinde olumlu sonuç aldıklarını söyledi.

Yapılan ziyaretlerle kentte yaklaşık 100 milyon lira yatırım yapılmasını sağladıklarını ifade eden Kiler, ''Biz bir aileyiz ve birlikteliğimizin ömür boyu sürmesini istiyorum. Bunlar bizim vefa borcumuz. Bunları yapmamız lazım. İlimizin hakettiği yatırımlar yıllarca yapılmadı'' dedi.

Hükümetin, Tatvan'ı ihmal ettiği yönündeki söylentilerinde gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kiler, yaklaşık 200 milyon olan Tatvan çevre yolu projesinin bitme aşamasına geldiğini bildirdi.

Tatvan'daki NATO'nun yerine açık cezaevi yapacaklarını ve bu cezaevinin bir fabrika gibi çalışarak üretim sağlayacağını ifade eden Kiler, şöyle konuştu:

''Cezaevinin ihalesini önümüzdeki günlerde yapacağız. Ayrıca ilçemizde bir toplum merkezi yaptık. Ancak bundan kimsenin haberi yok. İl genelinde toplam bin 750 konut yapacağız. Öte yandan Tatvan'daki Sapur Çayı'nın bulunduğu alanda Bitlis'in en büyük barajını yapacağız. Buradan Bitlis merkez ile Tatvan ve Güroymak ilçelerimizin içme suyu sorununu çözeceğiz. Tatvan'a yine fen lisesi ve 300 kişilik bir yurt inşa edeceğiz. Ahlat'ta da bölgenin en büyük sevgi evi ve engelli rehabilitasyon merkezini yapacağız. Adilcevaz'daki Su Kayağı Projesi için 1 milyon ödenek çıkardık. Hiçbir ilçemizi unutmuyoruz ve ihmal etmiyoruz.''

AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, 2013 yılı bütçesini hazırladıklarını ifade etti.

Divan Başkanı ve AK Parti Batman eski Milletvekili Ahmet İnal da, her gelişinde değişen ve gelişen bir Bitlis ile karşılaştığını belirtti.

Toplantıda, AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy da birer konuşma yaptı.

Muhabir: Şener Toktaş / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA