Savur İçören Köyünde Yangın

Mardin’in Savur ilçesine bağlı İçören köyünde 10 kişinin yaşadığı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın korkulu anlara neden oldu.

Savur İçören Köyünde Yangın
Edinilen bilgiye göre, 10 kişiden oluşan Tümenci ailesinin ikamet ettiği evde yangın çıktı. Olay yerine gelen Savur Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ve köylülerin yardımı ile yangına müdahale edilirken, aile fertleri köylüler tarafından kırılan duvardan çıkarıldı. Kısa sürede söndürülen yangında baba Nedim ile anne Besire Tümenci ve çocukları Veysi, Ömer, Özlem, Nurcan, Abdullah, Nurten, Yusuf ve Kasım yaralandı. Sağlık durumları ciddiyetini koruyan Nedim, Beşire, Veysi, Ömer ve Abdullah Tümenci 112 acil servis ambulansı ile Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangında aile fertlerini kırdıkları duvardan tahliye ettiklerini belirten köylüler, gelen itfaiye ekiplerinin kullanacağı maskelerin olmamasına tepki gösterdi. Köylüler, "Buraya 3 tane itfaiye ekibi geldi. Gelen itfaiye ekiplerinin maskeleri yoktu, hortumları elimize aldık köylüler ile birlikte yangını söndürdük. Ne maske vardı, ne de imkan, yani kendi çabamız ile söndürdük” şeklinde konuştu

İlk defa köyde bu denli yangın gördüklerini belirten köylülerden Mehmet Şakir Tümenci ise olay anında şaşırdıklarını söyledi.

Tümenci, "Bütün köy burada toplandı, o kadar çaba harcadık, yine de bu yangını söndüremedik” dedi .
Kaynak: İHA