Ak Parti İlçe Başkanı Ferit Karabulut:

AK Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut, 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Altıntaş’ın büyük destekler alarak kalkındığını bildirdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ferit Karabulut:
Karabulut, “10 yılı süre içerisinde Altıntaş’a yapılan yatırım bedelleri 430 milyonu buldu” dedi.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinin AK Parti iktidarı döneminde almış olduğu yatırımları anlatan AK Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut, “. Karabulut, “Zafer Havalimanı projesinde, Devlet Havalimanları İşletmesi 30 milyonluk kamulaştırma yaptı. Diğer taraftan işletmeci firma İC İçtaş Holdingin yaptığı harcama 160 milyon. Dolaysıyla 200 milyona yakın bir rakam söz konusu. 10 yıldır Altıntaş sınırlarına yapılan devlet yatırımları yaklaşık 430 milyonu buldu” dedi.

“ALTINTAŞ-DUMLUPINAR KARAYOLU 150 MİLYONA MAL OLDU” İlçeye yapılan yol çalışmalarını da değerlendiren Karabulut, “Altıntaş-Dumlupınar arasındaki yol havaalanının biran önce hayata geçmesi ile eş zamanlı çalışma yapıldı, açılışı yapıldı. 10 kilometre tek şerit faaliyette, önümüzdeki yıl çift şerit hayata geçecek. Ulaştırma Bakanı ifadesi ile söylüyorum, Dumlupınar-Altıntaş yolu 150 milyona mal oldu. Önümüzdeki yıl Gediz yolu da ihaleye açılacak ve an kısa zamanda bu yol da yapılacak. Bu yol Murat dağı ve termal oteller için çok önemli. 9 ilçe bu yoldan ulaşımını sağlıyor. Altıntaş-Aslanapa yolunun da biran önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Karayolları tarafından düzenlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

SULAMA VE EĞİTİM YATIRIMLARI Altıntaş ilçesinde yapılan Beşkarış Barajı sayesinde ilçenin 14 köyünün tarımda sulama imkanı bulabileceğini ve ilçede eğitim yatırımlarının da önemli miktarda olduğunu kaydeden İlçe Başkanı Ferit Karabulut; “Geçtiğimiz yıl yapılan Beşkarış Barajı 43 milyona mal oldu. 14 köyümüze sulama kanalları döşeniyor. Önümüzdeki yıl ihalesi yapılıyor. Tabi ki bu 43 milyonun dışında. Geçtiğimiz yıl yoğun geçen kışın ardından arazilerimizin büyük bölümünü su kaplamıştı, mahsul alamadık. Devlet Su İşleri tarafından 23 kilometre dere ıslah çalışması yapıldı. İstanbul Ticaret Odası tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi yapıldı. Öğrencilerimiz ferah ve fiziki şartları iyi olan bir okulda eğitimlerini görmekte. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca sosyal yardım projesi kapsamında 350 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor. Çayırbaşı, Saraycık, Gökçeler, İstiklal Beşkarış ve Zafer İlköğretim okulları ve ek binalar yaklaşık 7 milyona mal oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA