Kırıkkale Adsm’den Mobil Hizmet

Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, gezici mobil sağlık aracı ile il, ilçe, belde ve köy okullarında eğitim gören örencileri diş taramasından geçiriyor, flor jel uyguluyor.

Kırıkkale Adsm’den Mobil Hizmet
Daha önce kent merkezdeki tüm ilköğretim okullarında diş taraması ve flor jel uygulaması yapan Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, şimdi de ilçe, belde ve köy okullarındaki öğrencileri diş taramasından geçirmeye başladı.

Bu kapsamda Delice ilçesine bağlı Çerikli Beldesinde giden Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Ömer Karaçalı ilk olarak Atatürk İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi ile ilgili bilgiler aktardı. Karaçalı, daha sonra öğrencileri gezici mobil sağlık aracına alarak sağlık taramasından geçirdi ve flor jel uyguladı. Diş taraması ve flor jel uygulamasının ardından ise tüm öğrencilere Sağlık Bakanlığınca gönderilen diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. Diş taraması ve flor jel uygulamasının gezici mobil sağlık aracı ile tüm ilçe, belde ve köy okullarında devam edileceği kaydedildi .
Kaynak: İHA