Zinciriye Medresesi'nde Osmanlı Türkçesi Kursu Veriliyor

Tarihi Zinciriye Medresesi'ni bünyesine katan Aksaray Belediyesi, medreseyi ilim ve irfan yuvası olarak kullanıyor.

Çoğunlu edebiyat bölümü olmak üzere 50 öğrenciye Zinciriye Medresesi'de Osmanlı Türkçesi kursu veriliyor. Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ile Milletvekili Ruhi Açıkgöz, medresede Osmanlı Türkçesi eğitimi alan üniversite öğrencilerini ziyaret etti. Milletvekili Açıkgöz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Osmanlıca kursunun önemine değindi. Açıkgöz, “Bunu dolduracak bir birikimin olması lazım. Bu yaşlarda hepimizin şiirdir hikâyedir hevesleri vardır. Ancak bunlar gazete dergiye dönüştüğü anda devamı geliyor. Bu tür şeyleri teşvik etmek için içinizde organize olursanız bu bir liderlik meselesi içinizden bir lider çıkar bunu organize ederse bunların hepsi olabilecek işler.” şeklinde konuştu.

Başkan Nevzat Palta ise herkesin Osmanlıcayı öğrenmesi gerektiğini belirterek şu görüşlere yer verdi: “Aksaray Belediyesi olarak 3,5 yıldır aktif olarak bu kurslarımıza devam ediyoruz. Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme ve Kadın Aktivite Merkezi (AKMEK) olarak şu ana kadar 5 bin 500 civarında kursiyerimiz bizden sertifika almaya hak kazanmış. Bu kurslardan bir tanesi de Osmanlıca kursu. Bu Osmanlıca kurslarımızdan da yine yaklaşık olarak söylüyorum. 2 bin civarında öğrenci kardeşimiz bu kurslarda eğitim görmüşler. Sertifika almışlar. Şu anda 50 civarında öğrenci kardeşimiz tabii ki bunlar yeni başlamışlar. Osmanlıca kursu alıyorlar. Bunlar ağırlıklı olarak üniversite okuyan kardeşlerimiz. Tabii ki Osmanlıca önemli bir olay. Bunu hepimizin bilmesi lazım. Sonuçta bir nesil bir medeniyet gelmiş Belirli bir dönemde bunu kesmişiz ama 600-700-800 yılı kapsayan bir medeniyet var." dedi.

Nevzat Palta, "Osmanlıcayı en azından okuduğumuz zaman anlayabilecek düzeyde öğrenmemiz gerekiyor. Hepimizin öğrenmesi gerekiyor. İşte şu anda kardeşlerimizin de bu konuda ilgi göstermesi bunu gösteriyor. İnşallah biz bunları artıracağız. Sadece normal seviye değil. 1-2-3-4. 4. Seviyeye kadar bunların seviyeleri de var. Ben arkadaşlara başarılar diliyorum. Bizde belediye olarak elimizden geldiği kadar bu imkânları sunmaya devam edeceğiz.”Osmanlı Türkçesi kursuna katılan tüm kursiyerler, kendilerine bu nezih ortamda dil öğrenme imkânı sağlayan Aksaray belediye Başkanı Nevzat Palta’ya teşekkür etti .