Tarihi Mekanlar Aydınlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi mekânların gece daha güzel görünmesi için led aydınlatma sistemi kuracak.

Tarihi Mekanlar Aydınlanacak
Büyükşehir bu kapsamda tarihi camii ve mekânların çevresi aydınlatma için ihaleye çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü tarafından açılan ihale kapsamında Eski Vali Konağı, Orhan Camii ve Yeni Cuma Camii çevresi görsel aydınlatma yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit şehir merkezinde tarihi mekânlarda gece görsel aydınlatma yapacak. Eski Vali Konağı, Orhan Camii ve Yeni Cuma Camii çevresinin led aydınlatma yapım işi için ihaleye yapıldı. İhaleye 6 firma teklif verdi. En düşük teklif 120 bin 227 TL ile Şahintürk İnşaattan gelirken, en yüksek teklifi 200 bin 894 TL ile Meta Elektrik verdi. İhale komisyonun hazır bulunduğu salonda, Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürü Lütfi Efil komisyona başkanlık yaptı.

Çevre düzenlemesi ve modern led aydınlatma sistemleri sayesinde gece bile görsel ortam oluşturacak olan tarihi mekanların aydınlatılması, şehrin tarihi dokusuna dikkat çekecek. LED Aydınlatmalar tarihi mirasın bulunduğu alanlar canlılık katacak. Aydınlatmaların genelinde güneş sarısı renkler hakim olacak .
Kaynak: İHA