İsveç'te İktidar Ortağı, Çalışmak İçin Gelenlere Sınırları Açmak İstiyor

İsveç'te iktidardaki sağ koalisyonun ortağı Merkez Parti, ülkede çalışmak isteyen herkese sınırların açık olması gerektiğini belirterek, bu yönde öneri hazırlandığını açıkladı.

İsveç'te göçmen karşıtı İsveç Demokrat Parti her geçen gün oy oranını artırarak yüzde 10 dolayına çıkarırken, iktidar ortağı Merkez Parti, ülkeye daha fazla göçmen çekerek nüfusu artırmak için yeni bir öneri hazırladı.

Parti tarafından geçen yıl hazırlanan programda, 9 milyon nüfusa sahip İsveç'in gelecekte 40 milyonluk bir ülke olabileceği üzerinde duruluyordu. Geçen yıl açıklanan programın bir devamı olarak görülen yeni göçmen politikasını Merkez Parti'nin grup başkanlarından Per Ankersjö açıkladı.

İsveç'te iş gücüne gereksinim duyulduğunu belirten Ankersjö, İsveçlilerin birçok alanda çalışmak istemediğine dikkati çekti.

Yeni göç politikasının, yeni çalışma programı çerçevesinde oluşturulabileceğini kaydeden Merkez Parti Grup Başkanı, böylece daha düşük ücrete iş gücü temin edileceğini söyledi.

Bu öneriyle insanlara kaçak yaşamak yerine, daha Kaliteli Yaşam standardı sunulduğunu söyleyen Ankersjö, daha esnek göçmen politikasının yanı sıra sınırların açılabileceğini ve serbest dolaşım kurallarında değişikliğe gidilebileceğini vurguladı.

Merkez Parti'nin yeni göçmen programıyla ilgili önerisinin ayrıntılarının salı günü açıklanacağı bildirildi.

Muhabir: Stockholm

Yayıncı: Şermin Coşkun
Kaynak: AA