Beyşehir Osb’de İstihdam Daha Da Artacak

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) halen faaliyette olan 3 fabrikanın toplam 125 kişiye iş istihdamı sağladığı bildirildi.

Beyşehir Osb’de İstihdam Daha Da Artacak
Beyşehir’e bağlı Bayavşar Beldesi sınırları içerisinde bulunan OSB Müteşebbis Heyeti, Beyşehir Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıya Beyşehir Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Başıbüyük, ilçe belediye Başkanı İzzet Taşcı, OSB Müdürü Mutlu Korkmaz, Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, Bayavşar Belde Belediye Başkanı Polat Yetkin, Konya İl Genel Sekreter Yardımcısı Osman Günaydın, OSB yönetim kurulu üyeleri, müteşebbis heyeti üyeleri katıldı.

Toplantı Kaymakam Başıbüyük’ün yaptığı açılış konuşması ile başlarken, genel bir durum değerlendirmesi yapıldı. Organize Sanayi Bölgesi’nde, hayata geçirilen yeni teşvik kanunundan itibaren geçen bir yıllık süreçte yapılan çalışmalar da toplantıda ele alındı.

Yapılan değerlendirmelerde, sanayi bölgesinde faaliyette olan 3 fabrikada 125 kişinin iş istihdamı imkanı bulduğu ve bu sayının gelecekte daha da artacağı ifade edildi. Toplantı da OSB Kanunu’nun geçici 9.maddesine istinaden yüzde 90 oranında arsa teşvikinden faydalanmak için bugüne kadar ilçe genelinden ve dışından birçok firmanın başvuruda bulunduğu belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: “Bunların içerisinden 4’ü inşaat ruhsatını alıp 2’si inşaat çalışmalarına başladı.

1 yıllık proje sürecinde olan 8 firma bulunurken, teşvik kanununun 2013 yılı Ağustos ayına kadar devam edecek sürecinden ilçe içinden ya da dışından yeni yatırımcıları da beklemektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler almak isteyenler organize sanayi bölge müdürlüğümüze başvuruda bulunabilir.” Öte yandan toplantıda, OSB’nin 2013 yılı bütçesi de görüşülerek kabul edildi. Toplantı sonunda ise yatırımcıları teşvik edici faaliyetlerin hayata geçirilmesi, İstanbul, İzmir, Konya gibi şehirlerdeki Beyşehirli yatırımcıların davet edilmesi kararları alındı .
Kaynak: İHA