Cso, Bugün ve Yarın ''İsmet İnönü'yü Anma Konseri'' Düzenleyecek

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası , bugün ve yarın ''İsmet İnönü'yü Anma Konseri'' düzenleyecek.

Devlet Opera ve Balesi, 15 Aralık'ta ''Karyağdı Hatun'' operasının prömiyerini yapacak.

Kosova Ulusal Balesi, kuruluşunun 40. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'de bir temsil verecek ve Türk koreograf Mehmet Balkan'ın ''Düğün'' adlı tek perdelik bale eserini sahneye taşıyacak.

Piyanist Ralph Van Raat, 18 Aralık'ta CerModern'de konser verecek.

-Tiyatro-

Akün Sahnesi:

İskender Altın'ın yönettiği ''33 Varyasyon'', hafta boyunca tiyatroseverlerle buluşacak. Oyunda, Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı, Tunç Yıldırım rol alıyor.

''Nazım Hikmet'in Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan Onbir Tablo'' 18 Aralık'ta sahnelenecek.

Altındağ Tiyatrosu:

''Kış Gelmeden'' bugün, yarın ve 15 Aralık'ta izlenebilecek.

Çocuk oyunu ''Boğaçhan'' 16 Aralık'ta, ''Yosunlar'' 18 Aralık'ta izleyicinin karşısına çıkacak.

Büyük Tiyatro:

Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği ''Hürrem Sultan'', yarın ve 16-18 Aralık'ta seyirciyle buluşacak.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Edmond Rostand'ın yazdığı, Sabri Esat Siyavuşgil'in çevirdiği, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği ''Cryano De Bergerac'' hafta soyunca seyredilebilecek. 1897 yılında, natüralizmin tiyatroda egemenlik kurmaya başladığı dönemde yazılmış ve büyük başarıya ulaşmış olan oyun, asıl çekiciliğini destansı ve şiirli üslubundan alıyor. Oyunda Durukan Ordu, Zeynep Yasa, İrfan Kılınç, İsmet Numanoğlu ve Edip Tümerkan rol alıyor.

Küçük Tiyatro:

''Venedik Taciri'' bugün, yarın ve 15 Aralık'ta, çocuk oyunu ''Keloğlan Keleşoğlan'' yarın ve 16 Aralık'ta sahnelenecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ''Toros Canavarı''yla 18-19 Aralık'ta temsil verecek.

Oda Tiyatrosu:

Pedro Bloch'un yazdığı, Yurdaer Okur yönettiği, ''Euridice'nin Elleri'' hafta boyunca sahne alacak. Uğur Çavuşoğlu'nun rol aldığı oyun, aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının, evlilikleri nasıl iflasa sürüklediğinin anlatılıyor.

Stüdyo Sahne:

''Bir Kahve Molası'' yarın, 16 ve 18 Aralık'ta başkentli sanatseverlerle bir araya gelecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Brecht'in yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği, ''Cesaret Ana ve Çocukları'', bugün ve 15 aralık'ta temsil verecek.

''Yastık Adam'' adlı oyun, 19 Aralık'ta seyredilebilecek.

Şinasi Sahnesi:

Stephen King'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği ''Dolores Claiborne'' adlı oyunun 15 Aralık'ta prömiyer yapacak.

Çocuk müzikali ''Karlar Kraliçesi'' 19 Aralık'ta sahnelenecek.

-Opera-

Opera Sahnesi: ''Karyağdı Hatun'' operası başkent seyircisinin karşısına çıkacak. Besteci ve opera şefi Okan Demiriş'in bestelediği, dünya prömiyeri 1985'te yapılan ''Karyağdı Hatun'' operası, 27 yılın ardından başkentte ilk kez 15 ve 19 Aralık'ta sahnelenecek. Annelik duygusunun yüceliğini ve mucizelerin aslında kalpten istendiğinde gerçekleşeceğini konu edinen eserde, Ağustos sıcağında hamile kalan ve aşeren Yazgülü'nün dualarıyla, bir mucizenin gerçekleşmesi ve yediği kar nedeniyle yaşamını yitirmesi anlatılıyor.

''Don Giovanni'' operası, 17 Aralık'ta sezonun son temsilini verecek.

Leyla Gencer Sahnesi: Kosova Ulusal Balesi sanatçıları, 14 Aralık'ta saat 19.00'da sanatseverlerle buluşacak.

Çocuk müzikali ''Uyuyan Güzel'', 16 Aralık'ta sahnelenecek.

Operet Sahnesi: ''Evlilik Senedi'' operası, sezonunun son temsiliyle sanatseverlerle buluşacak.

-CSO-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bugün ve yarın akşam ''İsmet İnönü'yü Anma Konseri'' düzenleyecek. CSO Konser Salonu'nda Erol Erdinç'in yöneteceği konserde, orkestraya piyanoda Denis Kozhukhin eşlik edecek. Programda Johannes Brahms'ın ''2.Piyano Konçertosu Op. 83'', Ludwig van Beethoven'un ''5.Senfoni do minör Op.67'' adlı eserleri icra edilecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 19 Aralık'ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Salonu'nda konser verecek. Şef Işın Metin yönetiminde sahne alacak Oda Orkestrası'na kemanda Alican Süner eşlik edecek. Konserde W.A. Mozart'ın ''Divertimento, Re majör KV.136W.A. Mozart|Keman Konçertosu No.5'' Türk'', La majör KV.219W.A. Mozart|Senfoni No.29,La majör KV.201'' seslendirilecek.

Yayıncı: Selçuk Aval

Muhabir: Şenay Ünal
Kaynak: AA