Chp'li Vekil Deniz Gezmiş ve Che Resimleri İle Kürsüde Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, cezaevlerinde yaşanılan sorunları gündeme getirdi.

Chp'li Vekil Deniz Gezmiş ve Che Resimleri İle Kürsüde Konuştu
Ağbaba, meclis kürsüsünde Deniz Gezmiş ve Che Guevara'nın kara kalem resimlerini göstererek, "Bu resimler de örgüt kanıtı olarak gösteriliyor. Bunlar herkesin saygı gösterdiği insanlar" dedi.

Deniz Gezmiş ve Che Guevara resimleri ile kürsüde konuşan Ağbaba, "Cezaevlerindeki yoğunluğun sebebi hükümlü değil tutuklu sayısıdır. Avrupa’da tutuklu oranı yüzde 10 ila yüzde 25 iken Türkiye’de bu oran yüzde 60'ın üzerindedir. Uluslararası standartlara göre henüz hüküm giymeyen bir kişi masum sayılır. Yani Türkiye’deki cezaevlerinde, her 10 kişiden 6’sı bu aşamada masumdur. Bu insan hakları açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Değerli arkadaşlar, cezaevi mantığında özgürlüklerin yoksunluğu, hakların dokunulmazlığı esastır" şeklinde konuştu.

Milletvekili Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti: "Cezaevlerindeki yaşamlarında en ufak bir ayrıntı bile sorun olmaktadır. Mahpusların giyecek alması, yemek yemesi, kitap alması ve okuması sorun. Mektuplar sorun, ailelerle görüşmeleri sorun. Türkü söylemek sorun, renkli kalem sorun, kara kalem beyaz kağıt serbest; kara kalemle çizilen Che ve Deniz Gezmiş resimleri yasak. "
Kaynak: İHA