Bayburt Üniversitesi Öğrencilerinden 450 Kilometrelik Kardeşlik Köprüsü

Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrenciler, cep harçlıklarından biriktirdikleri parayla 75 öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu.

Bayburt Üniversitesi Öğrencilerinden 450 Kilometrelik Kardeşlik Köprüsü
Bu yıl mezun olarak Iğdır’ın Tuzluca ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Nahırkıran Köyü İlkokuluna öğretmen olarak atanan arkadaşları Abdulsamet Ermiş’i yalnız bırakmayan öğrenciler, yardımları da kendi elleriyle teslim ettiler. Faaliyetine 2011 yılında başlayan ve kısa sürede Bayburt’ta birçok önemli etkinliğe imza atan Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrenciler bu kez il dışına çıkarak çok anlamlı bir etkinlik daha gerçekleştirdi. Bu yıl Bayburt Üniversitesi Bayburt Eğitim Fakültesinden mezun olarak Iğdır’ın Nahırkıran Köyü İlkokuluna sınıf öğretmeni olarak atanan arkadaşları Abdulsamet Ermiş’in köy okulunun eksikleri ve köyde eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik talebini göz ardı etmeyen öğrenciler, kendi cep harçlıklarından ve esnaflardan topladıkları paralarla temin ettikleri yardım malzemelerini Iğdır’a giderek kendi elleriyle teslim ettiler.

Bayburt’tan Iğdır’a hareket eden öğrencileri Tuzluca’da köyde görevli öğretmenler Sema Tuncer, Ayşe Tunç, Coşkun Toyyap ve Abdulsamet Ermiş karşıladı. Köye ulaşmak için zorlu bir yol kat eden öğrenciler, Nahırkıran köyü yolunun kardan kapalı olması sebebiyle köye 4 kilometre kala otobüsten inmek zorunda kaldı. Öğrencilerin bir kısmı yürüyerek köye ulaşırken bir kısmı ise Köy Hizmetleri’nin yardıma gelen aracıyla köye ulaşabildi.

Iğdır’a 75 kilometre uzakta bulunan 80 haneli ve 500 nüfuslu Nahırkıran Köyündeki Nahırkıran İlkokulunda öğrenim gören 75 minik öğrenciye yardımlar, kulüp üyesi öğrenciler tarafından tek tek dağıtıldı. Tüm öğrencilere kaban, ayakkabı, eldiven ve şapkadan oluşan giyecek yardımının yanı sıra kalem, silgi, kitap, defter, boya, kalemtıraş, gibi kırtasiye malzemeleri ve oyuncaklar dağıtıldı. Kulüp üyesi öğrenciler ayrıca okula da ikisi dizüstü olmak üzere üç adet bilgisayar, bir projeksiyon cihazı, iki adet faks-fotokopi-yazıcı-tarayıcı makinesi, ses sistemi ile bol miktarda sarf malzemesi yardımında bulundu.

Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü (TOG) Akademik Danışmanı ve Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuri Can Aksoy, Bayburt Üniversitesi TOG’un henüz bir yılını yeni doldurmuş olmasına rağmen çok başarılı projelere ve ses getiren etkinliklere imza attığını kaydederek, “Bayburt Üniversitesi çok değişik kültürden ve fikirden beslenen öğrencilerin kavgasız, gürültüsüz, kardeşlik içerisinde öğrenim gördüğü bir üniversite. Biz de bu güzel tabloyu daha aktif hale getirmek için geçen yıl Bayburt Üniversitesi TOG’u kurduk. Kısa sürede öğrencilerden beklemediğimiz bir ilgi görerek üye sayımızı iki bine çıkardık. Bayburt’ta birçok köy okuluna benzer yardımlarda bulunduk. Bu sefer farklı bir şey gelişti. Geçen yıl bizim öğrencimiz olan ve bu yıl Iğdır’ın Nahırkıran Köyü İlkokulu’na sınıf öğretmeni olarak atanan Abdulsamet Ermiş bizimle irtibata geçerek okulundaki eksiklikler ve öğrencilerin ihtiyacı konusunda yapabileceğimiz bir şey olup olmadığını sordu. Talebi değerlendirdik ve kısa sürede temin ettiğimiz malzemeleri bugün öğrencilerimizle getirip teslim ettik. Yardımların temininde ağırlıklı olarak kulüp üyesi öğrencilerimizin maddi desteği yanında çözüm ortağımız olan esnaflardan da destek gördük. Hepsine teşekkür ediyorum. Burada hem bir yardım gerçekleştirerek öğrencilerimizi sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamanın hazzını hissetmelerini, hem bir kardeşlik ve gönül bağı oluşturmalarını hem de bir iki yıl sonra öğretmen olarak atanacakları köy okullarını görerek adeta bir ön tecrübe edinmelerini amaçladık. Hepsinden çok olumlu dönüşler aldık. Bundan sonra da benzer etkinliklerimiz devam edecek. Bize destek veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Gökhan Budak’a da ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

Yardım organizasyonun mimarlarından Sınıf Öğretmeni Abdulsamet Ermiş de yardım talebine olumlu cevap vererek temin ettikleri malzemeleri kısa sürede köye getiren kulüp üyelerine teşekkür etti. Heyecandan sabaha kadar uyuyamadığını söyleyen Ermiş, “Bayburt’a üniversite öğrenimi için gittiğimde birçok şeyden mahrum kalacağım zannetmiştim. Belki sıkıntılı bir öğrenim hayatı geçirdim ancak şimdi arkadaşlarımı burada görünce Bayburt Üniversitesinde öğrenim görmenin ne büyük bir ayrıcalık olduğunu fark ettim. Bu yardımların temininde ve ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Köy ilkokuluna yapılan yardımların kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Nahırkıran Köyü Muhtarı Ahmet Suçin ise “Bayburt Üniversitesine ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz. 450 kilometre yol geldiniz ve çok zahmet çektiniz. Nahırkıran Köyü adına size minnettarım. İnşallah yardımlarınız diğer ihtiyaç sahiplerine de ulaşır.” şeklinde konuştu.

Yardım malzemelerinin dağıtımının ardından üniversiteli öğrenciler Muhtar Suçin’in evinde kurulan yer sofrasında yemek yedikten sonra Kürtçe şarkılar eşliğinde köylülerle kol kola girerek kar üzerinde halay çekti .
Kaynak: İHA