Taş Ocaklarında Yapılan Patlama Sonucunda Zarar Gören Evler Onarılacak

Ordu-Giresun havalimanı yapımı için deniz taş ocaklarından çıkartılan taşlar ile doldurulurken, taş ocaklarından taş çıkartmak için yapılan patlamalar sonucunda taş ocaklarına yakın evlerde çatlaklar oluştu.

Taş Ocaklarında Yapılan Patlama Sonucunda  Zarar Gören Evler Onarılacak
Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, vatandaşların şikayetleri doğrultusundan gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtirken, taş ocaklarının yakınlarında bulunan evleri de tek tek gezerek inceledi. Kaymakam Bayrak, “Biz bir tarafı yaparken bir tarafı yıkmayacağız” diyerek, Divane Köyü’ndeki taş ocağının yakınında bulunan Taşlıçay köyüne giderek vatandaşların şikayetlerini dinledi. Remzi Bekgöz isimli vatandaşın evinde ve çevredeki evlerde inceleme yapan Bayrak, şunları söyledi: “Havaalanlarına taş taşınan taş ocaklarımızdan divane taş ocağına en yakın mesafede bulunan evlerden gelen şikayetler üzerine bugün Remzi Bekgöz’ün evindeyiz. Toplam 13 vatandaşımız patlamalardan dolayı evinde zarar gördüğünü ifade etmiştir. 13 müracaat üzerine görevlendiğimiz teknik personeller tarafından yapılan incelemeleri bugün bizzat biz görelim vatandaşlarımızın bu konudaki şikayetleri nelerdir diye kendilerinden dinleyelim diye Taşlıçay köyünde vatandaşlarımızı geziyoruz. Onların bu konudaki şikayetlerini kendilerinden dinliyoruz.

Görevlendirdiğimiz teknik elemanlar raporlarını tuttular. Özel idareninde bu konularda incelemeleri var. İlgili firmada yaptırdığımız yönlendirmeler doğrultusunda da onlar evlerde oluşan hasarların patlatmadan önce veya sonra olduğunu bakmaksızın vatandaşlara yardımcı oluyorlar. Bu evleri tek tek inceleyeceğiz. Tabiki hava limanını yapacağız. Ama bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmayacağız.“ Remzi Bekgöz isimli vatandaş ise, evinin patlamalardan dolayı zarar gördüğünü ama şikayetçi olmadığını belirterek, “Ben gidip hava limanından şikayetçi olmadım. Bu taş ocağının arsasını verende benim, zararını görende benim. Ama hiçbir zaman şikayette bulunmadım. Hasarın onarılmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA