Başkentte Kar Yağışı ve Buzlanmaya Karşı Önlemler Alındı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentte kar yağışı ve buzlanmaya karşı makine parkında bulundurulan 369 araç ile 24 saat görev yapacak bin 565 personelin kış için hazır hale getirildiğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Gökçek, kış mevsiminin başlamasıyla kar ve buzlanmaya karşı gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi araç parkının yeni alınan araçlarla takviye edileceğini ifade eden Gökçek, yeni araçların devreye girmesiyle çalışmaların daha hızlı yürütüleceğini, yağışlı havalarda bin 565 personelin üç vardiya halinde 24 saat görev yapacağını vurguladı.

Yağış beklenen günlerde kar küreme araçlarının Başkentin kritik noktalarında bekletildiğini kaydeden Gökçek, bu noktaların genellikle Konya yolu Kepekli Kavşağı, Atakule, Havaalanı yolu, İstanbul yolu, Eskişehir yolu, Samsun yolu ve Şentepe olduğunu bildirdi.

Yağmurlu, karlı, sisli havalar ile buzlu yollarda otomobil kullanmanın riskli olduğuna dikkati çeken Gökçek, bu gibi hava koşullarında Başkentlilerden toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi.

Muhabir: Ankara

Yayıncı: Ziver Büyüktaş
Kaynak: AA