Kamu Denetçileri And İçme Merasiminde CHP’li Üyeler Komisyonu Terk Etti

Kamu denetçilerinin and içmeleri gündemi ile toplanan TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu’nda, yaklaşık bir saat süren gerginliğin sonunda CHP’li üyeler komisyonu terk etti.

TBMM Dilekçe ve İnsan Hakları İnceleme Karma Komisyonu, kamu denetçilerinin and içmeleri gündemi ile toplandı. Meclis Genel Kurulu’ndaki yemin sırasında, Türkiye’nin ilk ombudsmanı seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu’nu protesto eden CHP’liler, bu kez baş denetçi seçilen isimlere tepkiliydi. Gerginlik, Komisyon Başkanı Mehmet Daniş’in, görüntü alan kameramanlara, dışarı çıkmaları yönündeki uyarısı ile başladı.

Daniş, yemin merasiminin KİT Komisyonu salonunda yapılacağını belirterek, kameramanları oraya yönlendirdi. Kamu denetçilerinin tartışılacağını söyleyen CHP’li üyeler ise buna karşı çıktı. Bazı üyeler, kamu denetçisi seçilen Abdullah Cengiz Makas, Mehmet Elkatmış, Zekeriya Aslan, Muhittin Mıhçak ve Serpil Çakın’ın resimlerinin bulunduğu, üzerinde ‘Akbudsman’ yazılı dövizleri çıkardı. Kamu denetçilerinin bağımsız olmadığı, AK Parti ile göbek bağı bulunduğu ileri sürüldü. Çıkan tartışmanın devam etmesi üzerine, komisyon başkanı tarafından iki kez beş dakikalık ara verildi.

Ancak verilen araların ardından da gerginlik devam etti. AK Partili ve muhalif üyeler arasındaki tartışmalar Uludere ve Esed ile çekilen fotoğraflara kadar uzandı. Yaklaşık bir saat süren gerginliğin ardından CHP’li üyeler komisyonu terk etti .