İzmir’den Savur’a Kardeş Okul Ziyareti

Mardin’in Savur ilçesi Şenocak Köyü Beyazıt Boran İlkokulu ile İzmir Ödemiş İlçesi Birgivi Koleji kardeş okul oldu.

İzmir’den Savur’a Kardeş Okul Ziyareti
Savur Şenocak Beyazıt İlköğretim Okulu'nda imzalanan protokol törenine İzmir Ödemiş Birgivi Koleji Müdürü Adil Özçetin, Birgivi Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ejder Karagül, Şenocak Okul Müdürü Olcay Bayar ve köylüler katıldı.

Öğrenciler gelen misafirleri ‘Teşekkür ederiz’ dövizleri ile karşıladı. İzmir Ödemiş Birgivi Kolej Müdürü Adil Özçetin tören sırasında duygusal bir konuşma yaptı. Özçetin konuşmasında doğu-batı kardeşliğine vurgu yaparak şöyle konuştu; “İzmir’den kalkıp Mardin Savur ilçesine gelerek tarihten gelen kardeşliğimizi törenle pekiştirmek istedik. Kardeşlik protokolünü şimdi imzalamış olsak bile bizim kardeşliğimiz ecdadımızdan gelmektedir. Kardeş okul olarak Savur'u seçmemizin sebebi biz batıda en güzel eğitimi verirken, buradaki kardeş öğrencilerimiz imkânsızlıklar içinde eğitim görmektedir. Birgivi Genç İşadamları Derneği'nin de desteğini alarak buradaki öğrencilerimizin eğitim adına ihtiyaçlarını karşılama, bilgi birikimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Bu kardeşliğe katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Şenocak Köy Muhtarı Mehmet Emin Önem ise "Gelen misafirlere teşekkür ediyoruz. Bütün öğrencilere kırtasiye giyim yardımı yapan misafirlerimize buralara gelip bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Doğu batı kardeşliğinin pekişmesi adına gidiş – gelişlerin artmasını istiyorum. Batıdan gelecek tüm kardeşlerimize kapımız her zaman açıktır.” dedi .