Hava Limanı İçin Karadeniz’in Hırçın Dalgaları İle Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk hava limanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Hava Limanı İçin Karadeniz’in Hırçın Dalgaları İle Mücadele Sürüyor
Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı Ordu’nun Gülyalı ilçesine yapılan ve Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan tek hava limanı özelliğini taşıyan hava limanı inşaatında çalışmalar bütün hızıyla devam ederken, Ordu Vali Yardımcısı, Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, “Karadeniz'in hırçın dalgalarına rağmen çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Bayrak, “Yazın olduğu gibi kışın da hummalı çalışma devam ediyor. Dış koruyucu mendirekte Karadeniz’in hırçın dalgalarına rağmen dolgu işlemleri bütün hızıyla devam ediyor. Hava alanı inşaatına Divane ve Ayrılık köyünde bulunan taş ocaklarından taş geliyor. Terminallerin yapılacağı alan ise hızlı bir şekilde doldurularak alt yapı devam ederken, üst yapının da inşaatının başlamasını sağlamak amacıyla terminalin alt yapısı da gerçekleştirilmiş oluyor. Aynı zamanda pist dolgusu da gerçekleşiyor. Pist dolgusu nitelikli malzemeler ile yapılıyor. Yani bir kilo ve 250 kilogramlık elekten geçmiş taşlar ile dolduruluyor. O çalışmamız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Dış koruyucu mendireğe paralel olarak iç mendirekteki çalışmalarımız da devam ediyor. Mevsim kış olmasına rağmen arkadaşlarımız yaz kış, gece gündüz demeden çalışıyorlar. Biz de elimizden gelen bütün desteği veriyoruz. İnşallah kışın da istedikleri hedeflere ulaşırlar. Günlük 30-40 bin ton taş taşınıyor. Yine her gün 80 kamyonumuz bu iki taş ocağından taş getiriyor. Bizim dileğimiz havaların daha ılıman geçmesi ve Karadeniz’in biraz daha sakin olmasıdır. Hava alanı inşaatımızın resmi bitirilme tarihi 5 Nisan 2015’dir. Ama o tarihten çok daha önce bitirilecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA