Toplantıların Bu Haftaki Adresleri Hadim ve Taşkent'ti

Büyükşehir Yasası Bilgilendirme Toplantıları kapsamında Hadim ve Taşkent ziyaret edildi.

Yeni Büyükşehir Yasası'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından geçmesiyle birlikte AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın ilçelerde başlattığı, ''Yerel Yönetimler Yasası Bilgilendirme Toplantıları''na devam ediliyor.

Yeni yasa bu hafta, Hadim ve Taşkent'te düzenlenen toplantılarla konuşuldu. Belediye başkanları, ilçe ve belde teşkilat mensuplarının yanı sıra vatandaşın da ilgi gösterdiği toplantıda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, yeni düzenleme ile birlikte tüm çalışmaların planlı; hizmetlerin ise artık çok daha hızlı olacağını söyledi.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise ''Tüm vatandaşlarımız, şehirlerimiz gibi hizmet alacak'' dedi.

Selvi, İl Özel İdaresi olarak kuruldukları günden bugüne kadar tek amaçlarının hizmet etmek olduğunu ve bu yolda büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirtti.

Ali Selvi; şunları kaydetti:

''İl Özel İdaresi kurulduğundan bu güne kadar canla başla çalıştık. 31 ilçemiz, 168 beldemiz ve 584 köyümüzden hizmet götürmediğimiz tek bir yer kalmadı. Ancak önemli bir sürece girdik. Yeni düzenleme ile birlikte ilçelerimiz, mahalle ve köylerimiz de artık daha büyük yatırımlar alacak. Beldelerimiz daha güzel yollara, kanalizasyon sistemlerine, kaldırımlara kavuşacak. Tek amaç, geleceğin büyük Türkiye'sini inşa etmek ve ülkemizi 2023 hedefine ulaştırmaktır.

AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Özöğür, yeni düzenlemeyi konu alan bir sunum yaptı.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA