Rektör Prof. Dr. Gökbel, İlçe Ziyaretlerini Sürdürüyor

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, göreve geldiğinden bu yana belirli zaman aralıklarında gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Prof. Dr. Gökbel, son olarak önceki gün Kadınhanı ve Sarayönü ilçelerini ziyaret ederek Selçuk Üniversitesi'nin birimlerinde incelemelerde bulundu.

Rektör Gökbel, okul yönetimlerinin yanı sıra öğrencilerle de bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Rektör Gökbel'in ilk durağı Kadınhanı ilçesi odu. Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu girişinde Belediye Başkanı Hulusi Çokgel ve MYO Müdürü Doç. Dr. Murad Aydın Şanda tarafından karşılanan Prof. Dr. Gökbel ilk olarak okul yöneticileri öğretim elemanları ile toplantı yaptı.

Kadınhanı'nda oldukça yetkin ve geniş bir kadroya sahip olduklarını bunun da kendileri için önemli bir avantaj olduğunu kaydeden Rektör Gökbel, ''İlçelerimizde okullarımız ile ilçe yönetimi ve halkının bütünleşmesi bizim için çok önemli. Kadınhanı da bu bütünleşmeyi en iyi şekilde sağlamış ilçelerimizden birisi'' dedi.

Rektör Gökbel, daha sonra öğretim elamanları ve öğrencilerle ayrı ayrı toplantı yaparak, soruları yanıtladı.

Gökbel'in sonraki durağı Sarayönü Meslek Yüksekokulu oldu. Sarayönü'nde Kaymakam Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Gönen, İlçe Emniyet Müdürü Gani Yüce ve MYO Müdürü Prof. Dr. Süleyman Soylu tarafından karşılanan Rektör Gökbel, öğretim elemanlarının sorusu üzerine yeni YÖK Tasarısı hakkında bilgi verdi.

Yükseköğretimin mevcut durumu ve çözüm önerilerine ilişkin öğretim elemanlarının görüş ve önerilerini de dinleyen Rektör Prof. Dr. Gökbel, öğrencilerle de sohbet etti.

Öğrenciler, kampüs alanında gerçekleştirilen etkinlikler ve sosyal harekeliliğin ilçelere de yayılması talebinde bulundu. Rektör Gökbel, öğrencilerin talebine olumlu yanıt vererek, ''Sağlık Kültür ve Spor Dairemiz öncülüğünde bu amaçla bir çalışma yürütülüyor. Üniversitemiz bünyesindeki bazı tiyatro topluluklarının oyunlarını ilçelerde de sahnelemesi için gerekli çalışmayı başlattık'' dedi.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA