Öğrencilere Terör ve Uyuşturucu Konferansı

Karaman Emniyet Müdürlüğü, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği konferanslarla gençleri terör ve uyuşturucu maddeler hakkında bilgilendiriyor.

Öğrencilere Terör ve Uyuşturucu Konferansı
Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansta konuşan İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, terör örgütlerine ve uyuşturucu madde tacirlerine karşı mücadelenin çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtti.

Mücadelenin etkinliğini arttırarak, bu mücadeleyi başta gençler olmak üzere toplumun her kesimi ile gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Sönmez, "İl Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü okullarda konferanslar veriyor. Bu konferanslarla terör örgütlerinin lise ve üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirmek, yasa dışı terör örgütlerinin öğrencileri toplumun huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemlere tahrik etmelerini engellemek istiyoruz. Gençlerimizin provokasyonlara karşı duyarlı olmalarını sağlamak, gençlerimizi her türlü uyuşturucu maddeden uzak tutmak, onları uyuşturucu maddeler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla yola çıktık" dedi.

İlk olarak Karaman Merkez Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ve Kazımkarabekir Meslek Yüksekokulunda KOM Şube Müdürü Kemal Kızılbaba ve TEM Şube Müdürü Halil Damlarkaya tarafından üniversiteli öğrencilerine, “Gençlik Güvenli Gelecek” ve “Madde Kullanımı ve Bağımlılığı” konularında konferans verildi.

Kaynak: İHA