İspir’de İçme Suyu Coşkusu

Erzurum’un İspir İlçesine bağlı Bademli köyü içme suyuna kavuştu.

İspir’de İçme Suyu Coşkusu
İlçeye yaklaşık 15 kilometre zaklıkta bulunan Bademli Köyü’nde içme suyu açılış töreni yapıldı. 130 hane olan Bademli köyü kışın yaklaşık 60-70 haneye düşerken özellikle yazın gurbetçilerin de gelmesiyle su sorunu had safhaya ulaşıyor.

Köy Muhtarı Şükrü Coşkun’un İspir Kaymakamlığına vermiş olduğu içme suyu talepli dilekçesiyle başlayan müracaat sonrası İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince inceleme ve araştırma için gönderdiği heyet Bademli Köyüne komşu olan 9 kilometre mesafede ki Özlüce Köyü sınırları içerisinde bulunan su kaynağını uygun görrerek yapılmasına karar verildi.

10 Eylül 2012 tahinde ihale edilen proje zor olan tabiat şartlarına rağmen yaklaşık 60 gün içerisinde bitirilerek saniyede 2 litre su akıtabilen içme suyu projesi müteahhit Musa Odabaş tarafından tamamlayarak köye ulaştırıldı.

Davullu zurnalı açılışa İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer ,İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Ak Partı İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya ,CHP İlçe Başkanı Şahin Aydın, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Ercoşkun, Daire Başkanı Suat Alagöz, Proje Mühendisi Nizamettin Akkuş,Kontrol Mühendisi Yusuf Korkmaz, Ak Parti İl genel meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Azılış konuşmalarında en yoğun alkışı Özlüce Köyü Muhtarı ve sakinleri alırken her konuşmacı da Özlüce köyünün göstermiş olduğu fedakarlık ve özverinin herkese örnek olması gerektiğine vurgu yaptılar .

İçme suyu sevincini yaşayan Bademli halkı kutlamalar için bir tosun bir de kurbanlık koyun keserek öğle yemeğinde misafirlerini ağırladı. Davullu zurnalı açılısa katılan herkese köy meydanında halay çekerek gönüllerince eğlendi .
Kaynak: İHA