Yenice’de Orman Kooperatifleriyle İstişare Toplantısı Yapıldı

Karabük’ün Yenice ilçe Orman İşletme Müdürlüğü ve Or-Koop Birliği organizesi ile Kooperatif Başkanları ve orman köylüsü ile istişare toplantısı düzenlendi.

Yenice’de  Orman Kooperatifleriyle İstişare  Toplantısı Yapıldı
Orman İşletmesi sinema salonunda yapılan toplantıya Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Tahir, Yenice Orman İşletme Müdürü Şevket Eraslan, Or-Koop Genel Başkan Yardımcısı Sabri Özgün, Yenice Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sadık Kelez, orman kooperatif başkanları ve orman köylüsü katıldı.

Toplantıda Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, orman kooperatiflerinin yaşadığı problemleri geniş tabanlı konuşup çözüm bulmak amacıyla böyle bir toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Or-Koop Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Zonguldak-Bartın-Karabük Birlik Başkanı Sabri Özgün konuşmasında kooperatiflerin sıkıntılarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. Katılımcılara, Yenice Orman İşletme Müdürü Şevket Eraslan tarafından FSC (Forest Stewardship Council) sürdürülebilir orman yönetimi sertifikasyonu sürecinde kooperatif eğitimleri hakkında da bilgiler verildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ünal, Karabük ve Yenice İşletme Müdürlükleri’nin üretimlerinin büyük kısmı olduğunu belirterek özellikle FSC konusunda Karabük ve Yenice Orman İşletme Müdürlüklerini seçtiklerini belirtti.

Daha sonra Kooperatif başkanları yaşadıkları sorunları ve beklentilerini anlattılar. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal ve Yenice Orman İşletme Müdürü Şevket Eraslan kooperatif başkanlarının sorunlarını dinleyerek not aldı. Bölge Müdürü Ünal, sorunların çözümü için birlikte çalışacaklarını da kaydetti.

Kaynak: İHA