Selçuk’ta Beyaz Perde Heyecanı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek ‘Uluslararası Kısa-Ca Öğrenci Filmleri Festivali’ birçok ünlü sanatçının katılımıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, festival kapsamında öğrencilerin hazırladığı birçok nitelikli kısa film ve uzun metrajlı filmin sinemaseverlerle buluşacağı belirtilerek, “Sinema sanatında özgün fikirler üretebilen, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek birbirinden yetenekli öğrencilere uluslar arası kapsamda yarışma olanağı sağlayan Kısa-Ca Film Festivali bu yıl da etkinlikleri ve ünlü konuklarıyla Konya’da sinema rüzgarı estirecek. Festivalin bu yılki onur konukları ise Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Selda Alkor ve yönetmen Yılmaz Atadeniz olacak. Festivalin açılış günü olan 12 Kasım Pazartesi günü Selda Alkor ve yönetmen Yılmaz Atadeniz’e ‘Onur Ödülü’ takdim edilecek.

Ayrıca festival kapsamında beyaz perdenin birbirinden ünlü simaları Ahmet Kural, Caner Erzincan, Aydın Bağardı, Zeynep Çamcı, Mustafa Uzunyılmaz, Begüm Kütük, Sema Öztürk de katılacak. 3 gün boyunca hem Süleyman Demirel Kültür Merkezi, hem de İletişim Fakültesi salonlarında öğrenciler tarafından hazırlanan 59 kısa ve uzun metrajlı film ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. Merhum Süha Arın’ın birçok festivalden ödülle dönen unutulmaz belgeseli ‘Tahtacı Fatma’ ile başlayacak Festival’de ayrıca yönetmen Yılmaz Atadeniz’in ‘Özel Gösterimi’ adı altında Atadeniz’in yönetmenliğini yaptığı ‘İstanbul Arkeoloji Müzeleri Belgeseli’ ile ‘Bela Bartok Belgeseli’ de gösterilecek. Filmlerin yanı sıra koleksiyoner Vadullah Taş arşivinden ‘Selda Alkor ve Yılmaz Atadeniz Film Afişleri Sergisi’ de Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve Kule Site’de sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca ünlü yönetmen, senarist, oyuncu ve akademisyenlerle çeşitli söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yapılacak. Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde yarışacak olan filmler arasında kazanan filmlere verilen birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülünün dışında kurmaca dalında ‘Aykut Oray Özel Ödülü’, belgesel dalda ‘Süha Arın Özel Ödülü’ ve deneysel dalda ‘Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Özel Ödülü’ de başarılı filmlere verilecek” denildi .
Kaynak: İHA