Bakan Şahin, İpekyolu'ndan Barış ve Kardeşlik Mesajı Verdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bölgede ve dünyada, huzur ve barış istediklerini belirtti.

Bakan Şahin, İpekyolu'ndan Barış ve Kardeşlik Mesajı Verdi
Şahin, "İpekyolu'nun stratejik öneminde; sevgi, kardeşlik ve barış yolu olmasının devamını istiyoruz.'' dedi.

Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen '7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'nda konuştu.

İpekyolu’nun ticaret yolu olarak bilinmesine rağmen, onun bir başlangıcı olduğunu kaydeden Şahin, "İpekyolu'nun yolculuğunda kadın vardır, çocuk vardır. İpek bekleyen gelinlik kız, tüccar ve beklenen vardır. Binbir Gece Masalları'nın içerisinde çok önemli bir yeri vardır. Hikayelerde, şarkılarda, şiirlerde kendi kültüründe önemli bir geçmişi vardır.'' şeklinde konuştu.

İpekyolu'nun, ticaret için bir araya gelen insanların, şehirlerinin, ülkelerinin kültürlerini, inançlarını ve gücünü bir araya getirdiğini kaydeden Şahin, “Bugün bir arada olmamız, gönül gözüyle birbirimize bakmamız, İpekyolu'nun stratejik önemini yeniden görmemize vesile olmuştur. Artık tarihi yazanlar sevginin, barışın, hoşgörünün, empatinin tarihini yükselen bir değer haline getirmek için buradalar.'' ifadelerini kullandı. Şahin, şöyle devam etti: ''Her bir kişi kendi gönlünde insanlığa yer açarsa, farklılığın zenginlik olduğunu, hoşgörüyle, empatiyle birbirimize yaklaştığımız zaman niye savaşıyoruz, neyi paylaşamıyoruz? Dünyada herkese yer var. Gönül darlığına yer yok. İşte o yüzden bu forumun sonunda 'inadına sevgi, inadına barış, inadına kardeşlik' diyeceğiz. Küreselleşmeden ve tek tip olmaktan şikayet ediyoruz. Küreselleşmeyle beraber yerelleşmeyi güçlü bir değer olarak önümüze koyacağız. Tarihi yazanlara buradan mesaj göndereceğiz. Biz savaş istemiyoruz, biz kan gözyaşı istemiyoruz. Biz bölgede ve dünyada huzur ve barış istiyoruz. İpekyolu'nun stratejik öneminde sevgi, kardeşlik ve barış yolu olmasının devamını istiyoruz.'' ''Bize ait değerleri, kendi mutfağımızı, kendi geleneğimizi, kendi göreneğimizi, kendi yaşam şeklimizi, bize ait değerleri, yükselen değer olarak tutmamız gerekiyor.” diyen Şahin, bunun için de belediye başkanlarına, yerel yönetimlere çok iş düştüğünü, yeni dünya düzeninde kalkınmanın yerelde başladığını vurguladı.