Vali İrfan Balkanlıoğlu Açıklama Yaptı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sağlık sistemindeki dönüşümün ardından Türkiye'nin dünyada örnek olacak bir sisteme kavuştuğunu söyledi.

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastanelerde görev yaparken yerleri değiştirilen sağlık çalışanlarına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda ''teşekkür plaketi'' verildi.

Balkanlıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, sağlıkta sürekli bir dönüşüm yaşandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin sağlık alanında çok büyük mesafeler aldığını kaydetti.

''Türkiye, sağlıkta dünyaya örnek olacak bir sisteme kavuştu'' diyen Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

''Afyonkarahisar'da sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldı. Yeni yapılan Devlet Hastanesi 5 yıldızlı otel ayarında. Hastaneler, büyük oranda düzeldi. Sağlık sistemine ne kadar emek versek, ne kadar para sarf etsek azdır. Çünkü Her Şeyin Başı Sağlık. Sağlıksız bir şey olmaz. Yeni oluşumda görevleri ile görev yerleri değişenlerin üzülmemesi gerekiyor. Yaptığınız görevin kutsallığı bir yana, hepimiz bu milletin devamlılığı için varız. Bugüne kadar görevini layıkıyla yerine getirip, bayrağı başkalarına devredenlere plaketlerinin verileceği programa katılmayı manidar buldum. Başarılı hizmetlerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum.''

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Necip Yemenici de Sağlık Bakanlığı'nın yaklaşık 1 yıl önce yeni bir teşkilatlanmaya gittiğini hatırlatarak, Sağlık Müdürlüğü'nün yanında Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin kurulduğunu bildirdi.

Bu bağlamda yenilenmeye gidildiğini anlatan Yemenici, ''Yeni görev alanlara ve görevi devredenlere başarılar diledi'' dedi.

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu ise plaketi alan kişilerin onurlu bir görevi yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından görev yerleri değişen 58 sağlık çalışanına; Balkanlıoğlu, Yemenici, Erenoğlu ve Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün tarafından ''teşekkür plaketi'' verildi.

Paketlerin verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Muhabir: Ali Kemal Akan / Serdar Yılmaz

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA