Ak Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk'ten Chp'ye Eleştiri

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, 2014 Mahalli İdareler Seçimi'nin öne alınması sürecinde gerekli Anayasa değişliğine destek vermeyen ana muhalefet partisi CHP'yi sert dille eleştirdi.

CHP’nin bu tavrı ile seçimden kaçtığını savunan Öztürk, ”Ana muhalefet ne kadar seçimden kaçarsa kaçsın, er geç seçimler belirlenen Mart 2014’de yapılacak. Ana muhalefetin korktuğu başına gelecek. Türkiye genelinde olduğu gibi Giresun da inşallah ak ellere teslim olacak." dedi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, 2014 Mahalli Seçimleri’nin 6 ay öne alınması için gerekli anayasa değişikliğinin yapılması sürecini değerlendirdi. İl Başkanı Öztürk, 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nin kış dönemine gelmesi nedeniyle birçok sorunun ortaya çıkacağına işaret ederek, yaşanacak sorunların önüne geçme adına AK Parti tarafından seçimlerin 6 ay öne çekilmesiyle ilgili anayasa değişikliği yapılmasını öngören MHP’nin de desteklediği bir çalışma başlatıldığı hatırlattı.Öztürk, AK Parti ve MHP’nin destekleriyle Meclis gündemine getirilen anayasa değişikliği önerisinin ana muhalefet partisi CHP’nin karşı çıkışı sonucu sonuçsuz kaldığını vurguladı.CHP’nin seçimden kaçtığını vurgulayan AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk,”Tabi mecliste tekrar iki partinin ortak tavır sergilediği bir durumda mutlaka konsensus sağlanmalıydı. Ana muhalefet partisinin de buna destek verilmesiyle seçimler öne alınabilirdi. Belki Türkiye'de ilk defa, dünyada ne kadar örneği vardır bilemiyorum, muhalefet partisi seçimden kaçmıştır. Genelde iktidarda olanların yıpranması beklenir. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı, seçimleri kaybeden muhalefetin hemen seçimleri istemesi doğal bir şeydir. Ama gelin görün ki, Türkiye'de muhalefet partisi CHP seçimden kaçmaktadır. Ortaya çıkan tablo budur.” dedi.

“Ana muhalefet ne kadar seçimden kaçarsa kaçsın, er geç seçimler belirlenen Mart 2014’de yapılacak. Ana muhalefetin korktuğu başına gelecek. Türkiye genelinde olduğu gibi Giresun da inşallah AK ellere teslim olacak” diyen AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz seçimlerden geçmişte olduğu gibi başarı ile çıkmaktır. Sayın Başbakanımızın gösterdiği şekilde tüm teşkilatlarımızın düzenli çalışmaları sürüyor. AK Parti her dönem olduğu gibi seçimlerden başarı ile çıkmış bir partidir. Üstelik oy oranını da artırarak. Bazen Giresun merkezde olduğu gibi istisnai siyasi kazalar diyebileceğimiz muhalefetin kazandığı yerler var. Bunların başında Giresun merkez belediyesi geliyor. Keşap, Tirebolu, Güce ve Çanakçı Belediyeleri var. Biz 2014 seçimlerinde hem mevcut belediyelerimizi oy oranımızı artırarak muhafaza edeceğiz, hem de muhalefette bulunan belediyeleri kazanacağız. Bunun için de çok ciddi çalışmalarımız sürüyor. AK Parti olarak kenetlendik. Birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz. Giresun'un iktidar nimetlerinden daha fazla yararlanması, Giresun’a daha kalıcı yatırımlar gelmesi, Giresun'a daha büyük eserler ortaya konması adına inşallah AK Parti'li belediye haline getireceğiz.”