9 Kişilik İş Heyeti, Kentteki Turizm Yatırımlarıyla İlgili Görüşmeler Yaptı

Denizli'ye gelen 9 kişilik Çin iş heyeti, kentteki turizm yatırımlarıyla ilgili görüşmeler yaptı.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Çin Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü ve Kang Ping Jin Sha Group üyesi iş adamları, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Zolan, Denizli'nin imkanları itibariyle işbirliği için potansiyeli en üst seviyede olan şehirler arasında bulunduğunu ifade etti.

Konuk heyete Denizli hakkında bilgiler veren Zolan, ''Çin olağanüstü gelişiyor. 2011'de en fazla büyüyen ülkeydi. Türkiye de ardından geliyordu. Bu başarı işbirliğiyle birlikte büyütülürse daha da başarılı olur'' dedi.

Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın ise 9 kişilik iş heyetinin iki gündür kentte birçok yeri gezdiğini, Pamukkale, Karahayıt'ta turizm yatırımlarıyla ilgili incelemelerde bulunduğunu anlattı.

Aydın, ''CIRCIR, Çin hükümeti gözünde en itibarlı enstitü. Bu heyet, gittiği yerlerle ilgili hem sosyal, hem ticari rapor hazırlıyor. Denizli'deki gezide de buranın ticari lokasyonunu incelediler. Denizli'de turizmin yanında tekstil, madencilik gibi alanlarda yatırım imkanlarını araştırdılar'' diye konuştu.

CIRCIR Enstitüsü Başkan Yardımcısı Li Shaoxian da, kentteki yatırım imkanlarını araştırdıklarını ve Denizli'ye hayran kaldıklarını ifade etti.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'yı da ziyaret eden heyetin, üniversite ile akademik alanda işbirliği yapmak istediği bildirildi.

Denizli Belediye Başkanı Zolan, ziyaret sonunda konuklara çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA