Liseli Öğrencilere,''sigaranın Zararları ve Boş Zamanlarını Değerlendirme'' Eğitimi

Niğde Halk Sağlığı il Müdürlüğü tarafından liseli öğrencilere, ''Sigaranın zararları ve boş zamanlarını değerlendirme'' konulu eğitim verildi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından tüm okullara yönelik eğitim programı hazırlanarak ve eğitim verildiği belirtti.

Okullarda, öğrenci eğitim programları ile gençleri sigaradan uzak tutmaya çalıştıklarını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

''Sağlımızın en büyük düşmanlarından biri olan bu alışkanlık, gençlerimiz arasında gittikçe yaygınlaşmakta ve tercih edilmektedir. Nikotin şimdiye kadar bağımlılık yaptığı bilinen maddeler içinde etkisi en fazla olandır. Bu nedenle ne yazık ki, sigara kullanmayı deneyen her iki gençten biri, sigara kullanmaya devam etmektedir. Yapılan araştırmalar sigara içenlerin yaş ortalamasının giderek düştüğünü, bunun yanında sigara içmenin getireceği sağlık sorunları adolesan ve gençler tarafından yeterince algılanmamakta ve önemsenmemektedir.''

Program kapsamında, Çiftlik İlçesi Çok Programlı Lisesi öğrencilerine, sağlık memuru Özgür Velioğlu ''Sigaranın Zararları'' ile Çocuk Gelişimci Handan Cesur Çek, tarafından ''Boş Zamanlarını Değerlendirme'' konulu eğitim verildi.

Muhabir: Betül Abbak

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA