Gediz'de Ebru Sanatı Kursuna Büyük İlgi

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlenen Ebru Sanatı kursuna ev hanımları tarafından büyük ilgi gösteriliyor.

Gediz'de Ebru Sanatı Kursuna Büyük İlgi
Gediz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde haftada 4 gün olarak açılan Ebru Sanatı Kursu, Ebru Sanatçısı Öğretmen Esma Çakar tarafında veriliyor.

Ebru Sanatçısı Öğretmen Esma Çakar, Geleneksel Türk El Sanatları içerisinde yer alan Ebru Sanatını öğrenmek için Gedizli ev hanımlarının sıraya girdiğini söyledi.

Günlük hayatın her alanında, bir kravatta, eşarpta hatta insanların sırtındaki şalda bile uygulama alanı bulan Ebru Sanatı ile ev hanımlarının kendilerine güzel bir uğraşı edindiğini belirten Ebru Sanatçısı Öğretmen Esma Çakar, bu yüzden kursa katılmak isteyenlerin beklenenin çok üzerinde olduğunu ifade etti.

Ebru Sanatı hakkında bilgi veren Kurs Öğretmeni Esma Çakar, "Bütün klasik sanatlarımız gibi ebru sanatının tarihi hakkında tam bir bilgimiz yoktur. Bugün ebru sanatı tekrar gündeme gelmiş kendini yenilemiş olarak görülüyor. Son yıllarda resim gibi paspartolanmış ve çerçevelenmiş ebru çeşitleri ile sergiler açılıyor. Çerçeveli veya çerçevesiz dükkanlarda satılıyor. Evlerimizi, bürolarımızı süslediği gibi gömleklerimizden sarkan kravat başımıza bağladığımız eşarp, omzumuza aldığımız bir şal olarak ipekli kumaşlara basılmış olarak görüyoruz. Ebru, hayatımızın her alanında yerini almış güzel bir sanattır" dedi.

Gediz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Canata da, "Ebru kursumuz ile bu güzel sanatı ilçemizde tanıtma ve öğretme fırsatı bulduk. Gördük ki yapılan eserler birçok alanda değerlendirildiği gibi, günlük hayatımızda da kullanılabilmektedir. Bu bakımdan ilgisi ve merakı olan herkesi kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz. Kursa katılamayan ev hanımlarımızın üzülmesine gerek yok. Talep doğrultusunda kurslarımız devam edecek" dedi.

Bazı kursiyerler ise, sabah 09.00'da başlayan kurslara büyük bir heyecanla geldiklerini ve yıllardır televizyonlardan gördükleri bu muhteşem sanatı artık kendilerinin de yaptıklarını belirterek, "Artık evlerimizi kendi yaptığımız ebrularla süsleyebileceğiz" dediler .
Kaynak: İHA