Ditab Londra Turizm Fuarı'nda Didim'i Tanıtıyor

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan Londra World Travel Market (WTM) Turizm Fuarı'na katılan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB), üçüncü kenz katıldığı fuarda Didim'i tanıtıyor.

Ditab Londra Turizm Fuarı'nda Didim'i Tanıtıyor
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Londra World Travel Market (WTM) Turizm fuarına 3. kez katıldı.

Fuarda 68 otel ve acentenin yer aldığı 965 metrekarelik Türkiye standında Didim’e tahsis edilen alanda DİTAB görevlisi olarak Lale Nixon ve R.Jack Nixon yer aldı. Didimli iş adamı ve turizmcilerinden İzzet Dönmez de fuara katılarak tanıtım çalışmalarına katkı verdi. Fuarda ziyaretçilere İngilizce Didim broşürü, otel rehberi, tanıtım CD’si, kitap ayracı, Didim amblemli kalem ve çanta dağıtılıyor ve İlçeyle ilgili bilgiler aktarılıyor.

Fuarla ilgili bilgiler veren DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu “2012 de İngiltere pazarında yüzde 6-7 düşüş yaşanması ve 2013 rezervasyonlarında da sıkıntılar olması nedeniyle Ülkemiz için WTM daha da önem kazanmıştır. Bu yıl küresel seyahat sektörü adına katılımcılara tanışma, anlaşma ve geliştirme fırsatı sunmayı amaçlayan ve ‘Engelsiz Turizm’ üzerine yoğunlaşacak olan fuara Türkiye Bakanlık yetkilileri ve Ülke temsilcilerince üst düzeyde temsil edilmektedirler. Fuara 5 binin üzerinde şirket, 200 destinasyon katılmakta olup 50 binden fazla ziyaretçi beklenmektedir. Partner Ülkenin Abu Dabi olduğu WTM’ye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Tanıtma Genel Müdürü Güven Taşbaşı, İzmir, Antalya ve Muğla Valileri ile İngiltere Başkonsolosu Ahmet Demirok katıldı.

Bakanlık Müsteşarımız Özgür Özaslan ve diğer yetkililerin de ziyaret ettiği Didim standına 40’dan fazla Ülkemize gelen Dünyaca ünlü TV-Yapımcısı Sally Musteo da gelerek İlçemiz hakkında bilgi aldı. 08 Kasımda sona erecek olan bu fuar çalışmasının İlçemiz için çok yararlı olacağı kanaatindeyiz” dedi.

“DİTAB ALMAN SEYAHAT ACENETLERİ ORGANİZASYONUNDA” Öte yandan DİTAB’ın 2012 yılında 7. yurtdışı fuar olarak katıldığı Londra fuarından sonra 14-17 Kasım 2012 tarihlerinde Karadağ- Budva kentinde yapılacak olan Alman Seyahat Acenteleri Birliği Genel Kurul organizasyonuna katılarak İlçemizi temsil edeceği öğrenildi. Konuyla ilgili bilgiler veren Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, “Birliğimiz Turizm Danışmanı Hikmet Atilla’nın girişimleriyle organizasyon alanında temin edilen stand Didim Görselleriyle donatılarak, Dünyanın birçok Ülkesinden gelen turizm temsilcilerine Didim’i tanıtma imkanını bulacağız. Bu etkinliğe Birlik Başkanı olarak ben ve Hikmet Atilla katılacak. Organizasyonda birliğimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA