Chp'li İnce'den Sivil Polis Aracına Baskın

Aralarında Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin de bulunduğu CHP’li milletvekilleri, 29 Ekim yürüyüşünde bir polis amiri ile gerginlik yaşayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in şoförü Yurtal Gültekin’in evinin polis tarafından izlendiği iddiası üzerine adeta baskında bulundu.

Sivil oldukları gözlenen bir aracın yanına giden CHP’li İnce, araçtakilerle konuşarak bulundukları bölgeden uzaklaştırdı. İnce, 29 Ekim olaylarından sonra polisin sürekli şoförün evinin etrafında dolaştığını savunarak, polisin şoförün peşine düştüğünü iddia etti. 29 Ekim’de Ankara Ulus’taki yürüyüşte polisle CHP’li milletvekilleri karşı karşıya gelmiş, zaman zaman gerginlikler yaşanmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz’ın arasında yaşanan tartışmada da Keskin’in şoförü Yurtal Gültekin’in müdahalesi ile Azmaz’ın burnu kırılmıştı. Bugün akşam saatlerinde Gültekin’in Ankara Etimesgut'taki evinin önünde hareketli saatler yaşandı. Gültekin’in oğlu Onur Gültekin babasının evinin polis tarafından izlendiğini CHP’ye bildirmesi üzerine CHP Grup Başkanvekili İnce, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Ankara Milletvekili Levent Gök olay yerine geldi.

Sitenin hemen önünde şüpheli bir sivil aracın gösterilmesi üzerine CHP’li vekiller bu araca doğru yanaştı. İnce, araca eliyle tıklayarak aracın içinde bulunanlara ne olduğunu, burada ne aradıklarını sordu. İnce’nin aracın içindekilerle konuşmasının ardından araç bulunduğu yerden ayrılarak uzaklaştı. Daha sonra olay yerine gelen gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, “İhbar üzerine bizlerle birlikte ilginç bir olaya tanıklık ettiniz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları’nda o karmaşanın içerisinde Denizli Milletvekilimiz ve genel başkan yardımcımız Adnan Keskin’e bir polis amirinin boğazına sarıldığını, kravatını sıktığını ve milletvekiline hakaret ettiğini, taciz ettiğini hepiniz görmüşsünüzdür, bunlar hep medyaya yansıdı. O arada milletvekilimizin koruması da patronunu korumak istedi, bu çok doğal bir süreçtir. O günden bu yana o şoför arkadaşımızın evinin etrafında sürekli polisler geziyor.

Sürekli taciz ediyorlar. İki gün önce evine geliyorlar, burada bir fuhuş iddiasında bulunuyorlar. O günden bu yana sürekli evin etrafında gezerek ailesini, çocuklarını sürekli bir taciz içerisinde ve bunu devletin polisleri yapıyor. Türkiye bir polis devleti değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes haddini bilmelidir.” dedi.

“TÜRKİYE TAYYİP ERDOĞAN’IN POLİS DEVLETİ DEĞİLDİR”

Kendilerinin genel başkanla birlikte bir toplantıda olduklarını, bu ihbarı alınca buraya geldiklerini belirten İnce, şöyle konuştu: “Türkiye Tayyip Erdoğan’ın polis devleti değildir. Eğer milletvekilimize, genel başkan yardımcımıza saldırı yapılmışsa onun şoförü de milletvekilini korumak istemişse polis ile aralarında hoş olmayan bir şeyler geçmişse olabilir bunlar. Bende o şoförün yerinde olsaydım, milletvekili korumak isterdim. Şimdi o şoförün peşine düşmüş bu devlet. Peki milletvekilinin boğazını sıkan polis amirinin peşine kim düşecek. Bu terbiyesizlik yakışıyor mu? Aileyi taciz etmek, evine gitmek, burada fuhuş iddiasında bulunmak, evinin etrafını sürekli kontrol etmek bunlar Türkiye’ye yakışmıyor. Biz bunlara papuç bırakacak bir parti değiliz. O şoför arkadaşımızın yanında da duracağız, genel başkan yardımcımızın da yanında duracağız, bunun hesabını da soracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

”İçişleri Bakanı’nı uyardığını söyleyen İnce, Bakan’a şu ifadelerle sert tepki gösterdi: “Sen millete takla attırabilirsin, şehitlerimizi tane ile ölçebilirsin, Van’daki deprem çadırlarını saraya benzetebilirsin, adam ol, görevini yap, devletin polisini CHP’ye hizmet eden şoför arkadaşlarımızın üzerine salma, genel başkan yardımcımızın boğazını sıkan polis amirinin hesabını sor.”İhbarda bulunan Yurtal Gültekin’in oğlu Onur Gültekin de saat 19.00’da işten geldiklerinde durumu fark ettiğini, sitenin içerisine kadar polislerin girdiğini iddia etti. Az önce ki aracın sabit durduğunu, bir aracın da sürekli gezdiğini ileri süren Gültekin, polis olduğunu iddia ettiği şahısların kendisini gördüğünde işaretleştiğini savundu. Gültekin, şahıslarla site içerisinde konuştuğunda da kendisine ‘adres aradıklarını’ söylediklerini belirtti.

5-6 gündür bu tür izlemelerin yaşandığın öne süren Gültekin, son olarak konuyu partiye bildirdiklerini bunun üzerine de milletvekillerinin geldiğini söyledi.

Gültekin, son olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak bugün Ankara Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunacaklarını da bildirdi .