Bahçeli'nin Teşekkür Konuşmasına Kızan Belediye Başkanı İstifa Etti

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'teşekkür' konuşmasında parti içi muhalefete yönelik ifadelerini gerekçe göstererek, MHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Başkan Cengiz, Koray Aydın'ın genel başkanlığa seçilememesine üzüldüğünü söyledi.

Belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, 29 Mart 2009'da bin 114 oy alarak MHP’den belediye başkanı olarak seçildiğini belirterek, bundan sonra görevine bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.

Cengiz, "Belediye başkanı olmamda MHP Şalpazarı ilçe teşkilatı ve tüm arkadaşlarımın özverili çalışması etkili oldu. Onlara bana gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. 45 ay gibi bir zaman zarfında kendileri ile Şalpazarı’nda kayda değer çok önemli çalışmalar yaptık. 29 Mart 1999 seçimlerinden sonra MHP rozetini bir kenara bırakarak, bütün partilere aynı mesafede yaklaştık. Bundan sonra seçimlere kadar bağımsız olarak belediye başkanlığını sürdürmeyi düşünüyorum. Başka amaç ve bir niyetim yok. Başka bir gayem yok. 'Herkesi daha iyi kucaklayacağımız ve ilçeme daha çok faydalı olacağım' düşüncesiyle bu kararı aldım. 'Ülkeme, milletime ve Şalpazarılılara hayırlı uğurlu olsun'" dedi.

Koray Aydın'ın MHP Genel Başkanlığı'na seçilememesine üzüldüğünü belirten Başkan Cengiz, konuşmasına şöyle devam etti: "Koray Aydın'ın genel başkan olması bizi çok memnun edecekti. O olay bizi üzmüştür. Genel Başkanın teşekkür konuşmasındaki ifadeleri de bizi üzdü. İstifamda bunların da etkisi oldu. Demokrat Parti kökenli bir aileden geliyorum. Ülkemize, milletimize çok bağlıyız. Böyle kırgınlıklar, argo kelimeleri biz kabul edemeyiz, bunlar bizi üzer. Ben o lafları kabul etmiyorum. Bağımsız olarak da hiç kimsenin işine karışmayacağız."Basın mensuplarının herhangi bir partiye geçecek misiniz şeklinde sorusuna da cevap veren Cengiz," Böyle bir şey düşünmüyorum. Ama 'vatandaş beni nerede görmek istiyorsa' orada olurum. Şu andaki düşüncem bağımsız olarak belediye başkanlığını devam ettirmek.” şeklinde konuştu.