Proje Kapsamında Yenişarbademli'de Belediye, Kaymakamlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İş Birliğini Öngören Protokol İmzalandı

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Yenişarbademli'de belediye, kaymakamlık ve il milli eğitim müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Yenişarbademli Hükümet Konağı'nda düzenlenen törene Yenişarbademli Kaymakamı Arif Oltulu, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner katıldı.

Kaymakam Oltulu, törende yaptığı konuşmada projeyi çok önemsediklerini, projenin halka sosyal alan oluşturması açısından önemli olduğunu söyledi.

Projenin okul bahçelerinin ve kütüphanelerinin halka açılmasını ön gördüğünü ifade eden Oltulu, ''Protokol, projede neler yapılabileceğini göstermesi açısından önemli. İlk başta halkımıza kütüphanelerimizi açmayı planlıyoruz. Burada ulaşım imkanları kısıtlı. Bu nedenle eğitim alanında ilçemizi geliştirmek istiyoruz'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Caner de yapılırken heyecan duyulmayan işte başarılı olunamayacağına dikkati çekti. Caner, buradaki ekibin projenin gerçekleştirilmesi için büyük bir şevkle çalışacağına inandığını söyledi.

Okul müdürlerinin daha önce ''Okullarının çevresine daha ne kadar tel örebilirim'' yarışı içinde olduğunu anlatan Caner, ''Bunun nasıl bir yanlış olduğunu görmekteyiz. Bugün bu proje hem okulumuzun tüm mahalleye, veliye ait olduğunu hem de velilerimizin okula gelip 'Bu okul bize aittir. Burası bizim evimizdir' diyebilmesini sağlayacaktır'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Oltulu, Belediye Başkanı Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Caner, proje kapsamında kurumların işbirliğini öngören protokolü imzaladı.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA