Denizli Belediyesi, Bin Öğrenciyi Çanakkale'ye Götürdü

Denizli Belediyesi'nin, 2012-2013 eğitim yılında lise ve dengi okullarda eğitim gören bin lise öğrencisini Çanakkale'ye götürdüğü bildirildi.

Denizli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ekim 2012'de başlayan gezi turlarının bu yılki bölümünün tamamlandığı, 2013 yılının Haziran ayına kadarki süreçte ise bin öğrencinin daha Çanakkale'yi gezeceği kaydedildi.

Öğrencilerin, sadece Türk tarihinin değil, yakın dünya tarihinin de en önemli savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale'de tarihe tanıklık ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Genç Denizliler, Türk milletinin kahramanlık destanı yazdığı birlik ve beraberliğimizin en güzel örneği olan Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı toprakları ve şehitliğimizi gezdi. 1000 öğrenci ve 140 görevli, 2 aylık sürede bölgeyi gezerek tarih bilgilerini pekiştirdi. Assos Antik Kenti'ni, Antik Limanı, Truva Atı'nı, Gelibolu Yarım Adası'nı, Eceabat'ı, Kilitbahir'i, Namazgah Tabyası'nı, Seyit Onbaşı'yı, Şahindere Şehitliği'ni ve Şehitlik Abidesi'ni, Alçıtepe, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Arı Burnu, Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı'nı gezen öğrenciler tarih bilgilerini rehberler eşliğinde tazeledi.''

Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA