Bilecik Malhun Hatun İlkokulu'nun Projesi Kapsamında İspanya, Macaristan, Romanya ve Yunanistan'dan, Bilecik'e Gelen Öğretmenler, Vali Yardımcısı Deniz'i Ziyaret Etti

Bilecik Malhun Hatun İlkokulu'nun projesi kapsamında İspanya, Macaristan, Romanya ve Yunanistan'dan Bilecik'e gelen öğretmenler, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz'i ziyaret etti.

Deniz, kabulünde, bu tür ziyaretlerin ülkeler arasında dostlukların pekişmesi ve ayrı ülkelerin kültürlerini tanımasında önemli olduğunu söyledi.

Bilecik'in, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı bölgede yer aldığını anlatan Deniz, şöyle konuştu:

''Bilecik, Türk insanının önem ve değer verdiği bir kenttir. İspanya, Macaristan, Romanya ve Yunanistan heyetini burada görmekten memnun olduk. Farklı ülkelerle kültür alışverişinde bulunmaktan mutluyuz. Birbirimizi tanıdıkça daha güzel ilişkiler içinde olacağız. Bu dostluklar barış içinde yaşamamıza katkı sağlayacaktır.''

Okul Müdürü Mustafa Candan da projede mizah karakteri olarak Türkiye'den Hasredin Hoca, İspanya'dan da Donkişot karakterlerinin ele alınıp inceleneceğini bildirdi.

Deniz, gruba Bilecik'i tanıtıcı broşür ve çeşitli hediyeler verdi. Grup daha sonra Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman'ı ziyaret etti.

Kentte, 11 Kasım'a kadar gerçekleştirilecek proje çalışmaları kapsamında tarihi ve kültürel değerlerinde tanıtılacağı bildirildi.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA