Asya ve Afrika Stereoloji Kongresi Omü’de Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ve Türk Stereoloji Derneği işbirliğiyle düzenlenen, “Asya ve Afrika Stereoloji Kongresi”, OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon’da başladı.

Asya ve Afrika Stereoloji Kongresi Omü’de Başladı
Kongreye OMÜ Rektör Yardımcılar Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Şarlı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sinan Canan, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Bozkurt, İtalya Torino Üniversitesi’nden Prof. Dr. Stefano Geuna, Yunanistan Girit Üniversitesi’nden Doç. Dr. Michail Mazonakis, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Histoloji ve Embrioloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, “Türk Stereoloji Derneği olarak yaklaşık 30 ulusal ve uluslararası kurs organize ettik. İlk Asya ve Afrika Stereoloji Kongresi’nde bugün sizi ağırlıyor olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Akan’a ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu’na kongremize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a maddi yardımlarından dolayı minnettarız. Bu Kongre, Asya ve Afrikalı stereolistlerle tanışmayı amaçladığımız Türkiye’de yapılan ilk stereoloji kongresidir. Kongrelerimizi devam ettirmeyi umuyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından kongremize katılan tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor ve Samsun’da iyi vakit geçirmenizi diliyorum” dedi.

Kongrenin sağlayacağı katkılara değinen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, “1998 yılında Süleyman Kaplan başkalığında kurulan ve birçok kongre yapan Türk Stereoloji Derneği’nin bugün düzenlemiş olduğu, ‘Asya ve Afrika Stereoloji Kongresi’nin öğrencilerin hocaları ile tanışması açısından da çok önemli katkılar sağlayacağını umuyorum” diye konuştu.

İtalya Torino Üniversitesi’nden katılan Prof. Dr. Stefano Geuna’nın sunumunu yapmasıyla başlayan kongre üç gün sürecek .
Kaynak: İHA