Kış Aylarında Yaşanan Ağrılara Bitkisel Çözüm

Kış aylarında özellikle yaşlılarda görülen ağrıların başında gelen romatizma, menüsküs,kireçlenme ve eklem ağrıları bitkisel ürünlerle hafifletilebiliyor.

Kış Aylarında Yaşanan Ağrılara Bitkisel Çözüm
Kış aylarıyla birlikte artan ağrıların giderilmesi için önerilerde bulunan Edassa Doğal Yaşam Ürünleri Sahibi Mehmet Çevik, "Yaşlı insanlarımız, eklem ağrıları gibi rahatsızlıklarının artmasından dolayı bize gelip krem yağlarını soruyor.

Bitkisel yağlar içeren kremlerimizle bir karışım yapıyoruz. Vatandaşlarımız daha sonra bu karışımı sabah akşam eklem yerlerine, bacağa sürülüp kullanıldığında ağrılarda azalma olduğunu söylüyor. Yaşlı insanlar merdiven çıkarken, yolda yürürken olan ağrılarını bir nebzede olsa hafiflettiği, yardımcı olduğunu söylüyorlar. Biz de onlara bitkisel yağlar ve bitkisel yağlardan üretilen kremlerin gerektiği şekilde nasıl kullanılmasını anlatarak romatizma ağrıları, menüsküs, kireçlenme ve eklem ağrılarının giderilmesi konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bitkisel sabit ve uçucu yağların rahatsızlıklara faydaları Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiştir. Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerinde bitkisel yağlardan yapılma karışımlarla kremler, kış aylarında ülkemizde olduğu gibi en çok talep edilenlerin başında gelmektedir" dedi.

Saf katkısız sabit ve uçucu yağların belli doz ayarlarında uygulanmasıyla, ağrıların azalmasında ciddi katkı sağladığını belirten Çevik, "Biberiye yağı, defne yağı, portakal yağı, kekik yağı, çörekotu yağı, nane yağı, mersin yağı, tarçın yağı, karanfil yağı, ceviz yağı, fındık yağı, zeytin yağı, kafiru, tüm bu yağların özellikle 'NUKA DEFNE ESSECIA' olanlarını önermekteyiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA