'insan Hangi Değerlere ve Yargılara Sahipse Onun Kimliği De Odur'

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tekin, "İnsan hangi değerlere ve yargılara sahipse onun kimliği de odur.

'insan Hangi Değerlere ve Yargılara Sahipse Onun Kimliği De Odur'
Modern çağın bizleri nasıl kimliksizleştiğini, nesilleri nasıl kimlik savaşı ile yüz yüze getirdiğini iyi kavramalıyız." dedi.

Artvin'in Hopa ilçesinde 'Sahabeden günümüze kimlik inşası' konulu konferans düzenlendi.

Memur Sen Hopa Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa Din Sosyolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tekin konuşmacı olarak katıldı.

Emre Düğün Salonu'nda düzenlenen program, Hopa Vaizi Ebu Bekir Atalay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Doç. Dr. Mustafa Tekin, "İslami kimliğin inşası aslında Veda Hutbesi’nde kısaca özetlenmiştir. Resullullah'ın Veda Hutbesi'nde söylediği sözler İslami kimliğin inşasının ta kendisidir. İslami kimliğin muhasebesini ve sıkıntıları iyi bilmek gerekiyor. Bu kimliğin bizlere yüklediği misyonun ne kadar ağır olduğunun farkında olmalıyız." dedi.

Kimsin sorusuna insanın verdiği cevabın kimliği tanımladığını belirten Doç. Dr. Tekin, Yarın ahiret gününde Allah'ın huzuruna nasıl bir kimlikle çıkacağımızı bilmeliyiz. Allah'ın razı olduğu bir kimlik taşımalı ve ona göre yaşamı dizayn etmeliyiz. Allah in huzuruna yüzümüzü aydınlatan bir kimlikle varmalıyız." şeklinde konuştu.

Zorla kimliksizleştirmenin ve zorla kimliklerin giydirildiği bir dönemde yaşanıldığının altını çizen Mustafa Tekin, "Resmi ideolojinin, içinde bulunduğumuz toplumu ve nesilleri nasıl kimliksizleştiğini görüyoruz İslami kimliğin inşası, Tespit, Tercih, Teslim, Terbiye, Temsil, Tebliğ, Netlik, Nitelik, İstikamet ve Samimiyet kelimelerinin özümsenmesi ile mümkündür. Her şeyden önce büyük bir samimiyetle İslam'a bağlanmalıyız. Samimiyetimizi ölçmeli, başkalarının samimiyetinden çok kendi samimiyetimizle ilgilenmeliyiz. Allah, bizlerin samimiyetine bakar. Hiç kimsenin kaşına ve gözüne bakmaz." ifadelerini kullandı .