Haıcektaş’ta Cumhuriyetin Kazanımları Konulu Konferans

Nevşehir Üniversitesi tarafından ‘Cumhuriyetin Kazanımları’ konulu konferans ile Cumhuriyet Konseri verildi.

Haıcektaş’ta Cumhuriyetin Kazanımları Konulu Konferans
Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ‘Cumhuriyetin Kazanımları’ konulu konferansa ve ‘Cumhuriyet Konseri’ne; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Hacıbektaş Kaymakamı Bedrettin Özmen, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Seyfeli, Hacıbektaş İlçe Emniyet Amiri Yasin Karip, akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin yanı sıra Hacıbektaş halkı katıldı.

Açılış konuşmasında Nevşehir Üniversitesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyleyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Öncelikle nice 89’uncu, 100’üncü yılları hep beraber ve bizden sonraki nesillerin coşku, barış ve özgürlük içerisinde güçlü bir Türkiye olarak kutlamasını temenni ediyorum. Nevşehir Üniversitesi olarak bizler kurulduğumuz günden bugüne kadar gerek fakülte ve meslek yüksekokul bulunan ilçelerimizde gerekse şehrimizde elimizden geldiğince bölgenin sosyal ve kültürel faaliyetlerine katkıda bulunmaya gayret ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşu sebebiyle burada bulunuyoruz. Bundan sonra üniversite olarak bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Bu vesileyle ben güzel bir haberi sizlerle paylaşmak isterim. Nevşehir Üniversitesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP’ın (University Ranking by Academic Performance) 2000 yılında kurulan 51 üniversite arasında yaptığı değerlendirme sonucunda 4’üncülüğü elde etti. Bu bizim için çok büyük bir başarı. Bu başarıyı bizlere kazandıran bütün hocalarımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Aslında biz bizle kurulan ve bizden önce kurulan bazı üniversiteler arasında 1’inci sırada yer aldık. Bizim bundan sonraki hedefimiz bu tür yayınlarda ve akademik çalışmalarda Türkiye genelindeki bütün üniversiteler arasında ilk sıralarda yer almak, hatta birinciliği elde etmektir” diye konuştu.

Dünyadaki yönetim biçimleri arasında Cumhuriyet yönetiminin önemine değinen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Seyfeli ise, “Dünyada çeşitli yönetim biçimleri var. Bu yöntemler arasında Cumhuriyet son derece önemlidir. Eskiden soylu, soysuz aileler vardı ve şu anda bu ayrım Cumhuriyetle birlikte kaldırılmıştır. Şurası bir gerçek ki, her şeyden önce demokrasi dediğimiz, halkın hakça yönetildiği Cumhuriyet yönetimlerini bizlere armağan eden Atatürk’e dünya durdukça saygı duyarak Cumhuriyeti anmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetin ne kadar büyük bir nimet olduğunu anlamak için bugün Afganistan’a, Irak’a, İran’a, Pakistan’a, Arap Emirliklerine, Suudi Arabistan’a, Suriye’ye, Mısır’a, Libya’ya, Tunus’a, Cezayir’e, Fas’a ve Müslüman Afrika’ya bakarak düşünmeniz yeterli olacaktır. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, dünyada bağımsız, çağdaş ve özgür tek Müslüman devlettir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in önünde hazır bir model yoktu, yolu düşünerek, arayarak, deneyerek ve Türk milletinin karakterine uyacak şekilde aştılar. Şartlardan, ihtiyaçlardan, imkanlardan, tarihten yararlandılar. Para yoktu, kredi yoktu, yetişmiş yeterli sayıda eleman, uzman, araç-gereç yoktu. Ama o altın kuşağın sadece iki gücü vardı. Akıl ve yurtseverlik. Bu iki güçle yola çıktılar ve mucizeler yarattılar. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı hem bize hem de düşmanlara hiçbir devlet, hiçbir silah, hiçbir zırhlı, yurt sevgisinden ve milli onurdan daha üstün, daha güçlü olamaz gerçeğini öğretmiştir” dedi.

Konferans sonunda Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, vermiş olduğu bilgilerden dolayı Prof. Dr. Erol Seyfeli’ye teşekkür etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kolukırık beraberinde Yrd. Doç. Dr. E. Erdem Kaya, Öğretim Görevlisi K. Yiğit Alkan ve Öğretim Görevlisi Emre Üstün ile Araştırma Görevlisi Aslı Çetin’in seslendirdikleri birbirinden güzel eserler katılımcılardan büyük alkış aldı. Konser sonunda kendilerine Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Hacıbektaş Kaymakamı Bedrettin Özmen, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik sonunda Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesine geçen protokol üyeleri, fakülte binasını gezdi

Kaynak: İHA