Büyükçekmeceli Kitapseverlerden Kütüphaneye Bağış

Büyükçekmeceli kitapseverler, Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi'ne kitap bağışını sürdürüyor.

Büyükçekmeceli Kitapseverlerden Kütüphaneye Bağış
Büyükçekmeceli kitapseverler, Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi’ne kitap bağışına devam ediyor. Büyükçekmece’de uzun yıllardan beri ikamet eden Akşam gazetesi köşe yazarı Burhan Ayeri de, yaklaşık 100 kitabını Büyükçekmece Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi'ne bağışladı.

Her bir kitabın okuyan kitapseverlere çok şeyler kattığını söyleyen Burhan Ayeri, “Elimde her zaman bir kitap vardır. Okumaktan asla usanmam. Zaman geçtikçe evde kitaplara yer bulamaz hale geldim. Bu değerli kitapların birçok vatandaşa katkıda bulunacağına inandığımdan, kütüphanede olmasının daha doğru olacağı kanaatine vararak, kütüphaneye bağışlamak istedim” dedi.

Kütüphanelere kitap bağışından duyduğu memnuniyeti belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de kitap dostları sayısı gerçekten çok fazla. Yalnız tek sıkıntı, bu kitapların okunduktan sonra vatandaşların evlerindeki raflarda kalması. Bu gerçekten üzüntü verici, vahim bir durumdur. Ne yazık ki bu konuda ihmalkarız. Her bir kitapsever kitaplarını okuduktan sonra kütüphaneye bağışlasa inanıyorum ki, bu kitaplardan birçok insan faydalanacak aynı zamanda birçok insan aynı kitaba para vermeden okumuş ve bilgilenmiş olacaktır. Kitaplarını bağışlayarak örnek bir davranış sergileyen değerli ağabeyim Burhan Ayeri beye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA