Öğrenciler Topladıkları Kapaklarla Bir Öğrenciye Tekerlekli Sandalye Armağan Etti

Çorlu Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında topladıkları mavi kapaklarla elde ettikleri tekerlekli sandalyeyi 8 yaşındaki engelli öğrenciye verdiler.

Öğrenciler Topladıkları Kapaklarla Bir Öğrenciye Tekerlekli Sandalye Armağan Etti
Öğrencilerin bu davranışı hem okul yönetimince hem de Sakatlar Derneği üyeleri tarafından büyük takdir gördü. Gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sosyal sorumluluk projeleri dahilinde mavi kapak toplama kampanyası yürüten okul öğrencileri topladıkları mavi kapaklarla edindikleri tekerlekli sandalyeyi Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi aracılığı ile ihtiyaç sahibi öğrenciye verdiler.

Mavi kapak toplayarak aldıkları tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine ulaştırmak için Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi ile irtibata geçtiklerini belirten okul yöneticileri dernek yöneticilerinin yönlendirmesi ile öğrencilerin topladıkları kapaklarla sahip oldukları tekerlekli sandalyeyi yine ihtiyaç sahibi bir başka öğrencinin kullanımına sundular.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesinde düzenlenen törenle Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu öğrencilerinin mavi kapak toplayarak almış oldukları tekerlekli sandalye Vali Şenol Engin İlkokulu'nun 8 yaşındaki öğrencisi Volkan Çalışkan'a teslim edildi.

Bir öğrenciyi sevindirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu öğrencileri: “Topladığımız kapakların böylesine faydalı bir işe yaradığını görmek bizleri sevindirdi. Şimdi daha çok kapak toplayıp daha çok tekerlekli sandalye temin etmek için çabalayacağız” dediler.

Okul yöneticileri ve Sakatlar Derneği yöneticileri öğrencilerin örnek hareketinin diğer öğrenciler ile kişi ve kuruluşlara emsal teşkil etmesini istediklerini kaydettiler .
Kaynak: İHA