Esogü'de ''jetgenç Kampüs Etkinlikleri''

Bir havayolu firmasının çeşitli üniversitelerde öğrencilere yönelik olarak düzenlediği ''Jetgenç Kampüs Etkinlikleri'', Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yapıldı.

ESOGÜ'den yapılan açıklamada, ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Aktif Üniversiteliler Kulübü'nün organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte, AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı ve Dünyaca Ünlü Dağcı Ali Nasuh Mahruki ile İnsan Kaynakları Uzmanı Özlem Yurdanur Özgenç, öğrencilerle bir araya geldi.

Özlem Yurdanur Özgenç, etkinlikte yaptığı konuşmada, kariyer planlama ve iş hayatına hazırlık konularından bahsederek kariyer planlamanın mümkün olduğunca erken yaşta başlanmasının önemli olduğunu kaydetti.

Kariyerin kişinin emekleriyle şekillendiğini ve iş hayatına hazırlığın daha okul sürecinde başlaması gerektiğini ifade eden Özgenç, doğru meslek seçimi için mezuniyet öncesindeki iş deneyimlerinin ve stajların kişilere büyük yardımının olabileceğini vurguladı.

Özgenç, daha sonra iş görüşmeleri, doğru CV hazırlama yöntemleri, iş hayatına dair bazı detaylar ve mesleki başarının sırları gibi konularla öğrencileri bilgilendirdi.

Ali Nasuh Mahruki da ''Kendi Everest'ine Tırman'' isimli kitabında işlediği düşünceler doğrultusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Muhabir: Fatih Doğan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA