Beşköy'deki Okul Binasıyla İlgili İddialara Cevap Geldi

Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan, Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinde bulunan Adnan Kahveci İlköğretim Okulu’nun heyelan ve sel riski altında olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Beşköy'deki Okul Binasıyla İlgili İddialara Cevap Geldi
Vali Vekili Sarıaslan, konuyla ilgili bir gazete çıkan haberler üzerine Beşköy Belde Belediye Başkanı Yahya Narmanlı ile valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, iddialara cevap verdi. Sözkonusu haberde, bulunan Adnan Kahveci İlköğretim Okulu’nun sel afetinde yıkılabileceği ve tehlike arzettiği iddialarına yer verildiğine değinen Sarıaslan, “Sözkonusu okul binası 1998 yılında gerçekleşen sel felaketinden sonra 2003 yılında belediye binası olarak inşa edilmiş. Belediye yeni binasında hizmet vermeye başladıktan sonra bu bina Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün teknik elemanlarının uygun görüşü doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmiş. Anılan bina bu tarihten itibaren Adnan Kahveci İlköğretim Okulu olarak hizmet vermekte. Haberde iddia edildiği gibi okul, heyelan ve sel riski altında olmayıp teknik elemanların raporları çerçevesinde hizmet vermeye devam etmekte.” dedi.

"BİNA SAĞLAM, ÇEVRESİNDE YAPILMASI GEREKENLER VAR"Beşköy Belde Belediye Başkanı Yahya Narmanlı da binanın riskli olmasından dolayı boşaltılarak, Milli Eğitim’e devrinin söz konusu olmadığına vurgu yaptı. Beldelerinin 1998 yılında afete maruz kaldığını, söz konusu binanın ise 2003 yılında yapıldığını belirten Narmanlı, binanın 2007 yılında da Milli Eğitim’e devredildiğini kaydetti.

1998’deki afetin belde merkezinde yaşandığını anlatan Narmanlı, şöyle konuştu; “Şuandaki okul ise afet yaşanan bölgenin yaklaşık 1 kilometre yukarısında. Binanın şuan itibariyle teknik olarak bir sorunu yok. Binanın kendisinde herhangi bir sıkıntı yok. Ama Karadeniz’in doğal yapısından dolayı çevresi itibariyle bazı sıkıntılar var. Bu anlamda okulun çevresinde bazı tadilat ve tamiratların yapılması gerekmekte. Biz bu konuda gerekti tedbirlerin alınması için de üzeremize düşeni yapıyoruz.” Başkan Narmanlı, okulun olduğu alanda çığ tehlikesi bulunduğu iddialarıyla ilgili de, kendisinin 50 yaşında olduğunu ve beldelerinde bir çığ afetine şahit olmadığını dile getirdi. Kaya düşmesi riski konusuna da değinen Narmanlı, bu konuda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Narmanlı, sel ve heyelanın ise bölgenin yapısı itibariyle nerede ne zaman olacağını kestirmenin zor olduğuna işaret etti .