Utso’nun Dış Ticaret Ayı Etkinlikleri

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, ihracatı arttırmak ve firmaların uluslar arası alanda rekabet gücünü arttırmak amacıyla kıtalar arası iş gezilerine önem vereceklerini söyledi.

Utso’nun Dış Ticaret Ayı Etkinlikleri
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası; "Dış Ticaret Ayı" etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde “İhracatta geleceğin yıldızı 12 ülke ve işadamlarına ipuçları“ konulu panel düzenledi.

Ekonomist dergisi ve özel bir banka ile UTSO’nun ortaklaşa düzenlediği panele; Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Karma OSB Başkanı İbrahim Karahallı, işadamları ve davetliler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak’ın ihracatını arttırmak amacıyla kıtalar arası iş gezilerine ile ulusal ve uluslar arası fuar organizasyonlarına katılmaya devam edeceklerini söyledi.

Uşak’ın direk ve dolaylı ihracat rakamlarının 2013 yılında 750 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini de söyleyen Mustafa Kuvvet, “Markalaşan ve Ar-Ge çalışmalarına önem verenler yeni dönemde e ulusal ve uluslar arası alanda Pazar payını genişletme imkanı bulacaktır” dedi.

İhracatın ve Pazar paylarının arttırılması için ihracata dönük rekabetçi üretime önem verilmesi gerektiğini de belirten Mustafa Kuvvet, “Firmalarımızın pazar paylarını artırmak için çalışmalara devam edeceğiz. Markalaşan firmalar ulusal ve uluslar arası alanda Pazar paylarını arttırıyor. UTSO olarak ilimizin ihracatını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İhracatta elde ettiğimiz rakamları yukarı çekmek istiyoruz. İlimizin dolaylı ihracatı 500 milyon doları bulurken direk ihracatımız geçen yıl 150 milyon dolar olarak gerçekleşti. Önümüzdeki yıl bu rakamları arttırmak istiyoruz. Bunun içi de firmalarımızın uluslararası pazarlarda rekabet edebilir hale gelmesi gerekiyor. Kasım Ayını Dış Ticaret Ayı olarak ilan ettik ve bu kapsamda programlar yaptık. Kasım ayı süresince dış ticaret ile ilgili farklı konularda bilgilendirme toplantıları ve panellerle firmalarımızda farkındalık oluşturmaya çalıştık ”dedi
Kaynak: İHA