Tatvan'da 7 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Tatvan Kaymakamlığı ve Gönüllü Eğitimciler Yardımlaşma Derneği'nce , muharrem ayı nedeniyle 7 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önünde kurulan kazanlardaki aşure, okunan duaların ardından vatandaşa dağıtıldı.

Aşure dağıtan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, insanların kötülüklerden kurtulmak ve huzur bulmak amacıyla aşure etkinliğini yaptığını söyledi.

Erkan, ''Muharrem ayı insanların sıkıntılarından kurtulduğu dönemleri temsil eder. Bu dönemde yapılan etkinliklerin de amacı budur. Aşure etkinliğimiz hayırlara vesile olsun'' dedi.

GEYAD Başkanı Muhterem Dönmez ise kaymakamlıkla ortak bir çalışma yürüterek, ilçede 7 ayrı noktada 7 bin kişiye aşure dağıttıklarını bildirdi.

Dönmez, ''6 standımızı okul bahçelerinde, birini de çarşı merkezinde kurduk. Muharrem ayı, Hicri yılının ilk ayı olmaya layık görülen mübarek bir ay. Tarih boyunca peygamberlerle ilgili birçok kurtuluş mucizesinin yaşanmasına da sebep oluşundan dolayı, Muharrem ayı tüm dinlerde de kutsal ay olarak kabul edilmiştir. Bu tarihi olayı her yıl hatırlamak niyetiyle, tatlı yapanlar, eş dost, konu komşu ile paylaşarak yeniden bir kaynaşma vesilesini meydana getirmekte. Bizde bu vesileyle Tatvan'da kaynaşmayı sağlamak amacıyla etkinlik yaptık'' diye konuştu.

Aşure etkinliğine, Nizam Eğitim Kurumları, Çağlayan Fem Dershanesi, Güven Erkek Öğrenci Yurdu, İffet Kız Pansiyonu, Ümit Kreşi, Ahmedi Hani Okuma Salonu, Nuriye Hanım Okuma Salonu, YİBO Okuma Salonu ve Yeni Ufuk Hanımlar Derneği katkı sundu.

Etkinliğe, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA